Bicisvet

Stević u timu Tusnad za 2013

Tusnad-waterOd pre dva dana Ivan Stević je i zvanično član ekipe Tusnad iz Rumunije.

Stević je uhvatio zadnji voz, kako bi se reklo kod nas, i pronašao novi angažman u kontinentalnom timu iz Rumunije.

Sponzor ovog tima je proizvođač vode, a u biciklizam su ušli 2007. godine. Njihov najpoznatiji vozač je Novak Karol Eduard koji vozi sa karbonskom protezom umesto desne podkolenice i stopala. Novak se nekada takmičio u brzom klizanju a onda je izgubio deo noge u automobilskoj nesreći 1996. godine posle čega se prebacio u biciklizam. Ove jeseni sa Olimpijade iz Londona doneo je dve medalje.

"Realno posrećilo mi se da nađem tim jer i sam znaš kakva je situacija u profesionalnom biciklizmu. Svi timovi su puni, a kod onih kod kojih ima mesta može da se vozi ali bez plate. Program trka je skoro isti kao što mi je to bio u timu Salcano, s'tim da je fokus na tri velike etapne trke u Rumuniji u letnjim mesecima" rekao je Stević za Bicisvet

Stević je upravo završio visinske pripreme na Kopaoniku u trajanju od dve nedelje dok će januar provesti trenirajući u Crnoj Gori. "Prvi trening kamp sa timom planiran je za početak februara u Španiji. Tamo bi trebalo da ostanemo 10-15 dana gde nas očekuje zvanična prezentacija tima i možda neka trka. Nakon toga se vraćamo u kontinentalni deo Evrope kada počinju takmičenja. Prve trke su nam Trofeo ZSSDI i Istarsko Proljeće" dodaje Stević.

Da podsetimo da je u sezoni 2012 njihov najuspešniji vozač bio Matija Kvasina (pročitajte intervju sa njim OVDE) koji će se za nastupajuću godinu pridružiti timu iz Austrije, Arbo Gebruder Weis, u kom vozi Slovenac Matej Marin.

Novak Eduard Karol & Matija Kvasina:

carol-kvasina-tusnad

(BiciSvet.com/tusnad.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down