Bicisvet

Vuelta'15 E2 Caminito del Rey 158km

Već drugog dana trke, odmah posle kratkog hronometra videćemo etapu koju možemo nazvati specijalitetom Vuelte. Pod time podrazumevamo stazu bez ravnog metra, ali bez preterano teških uspona. Cilj je na relativno kratkom, ali dosta zahtevnom 3,4km dugom usponu čiji je prosečni nagib 7%.

02.vuelta-15-PROFIL

Vozači će na ovoj etapi biti u brdovitom predelu severozapadno od Malage. Pre konačnog uspona videćemo i 2 brdska cilja treće kategorije što znači da ćemo prvog nosioca tačkaste majice dobiti iz bega. Poslednji uspon je praktično na litici i put kojim će vozači proći je skoro renoviran. Prva ideja organizatora trke je bila da se ovaj uspon vozi njegovom težom stranom što je gotovo nemoguće. Nemoguće je iz razloga što na toj strani brda nema asfalta, a „put“ je širok svega jedan metar.

Iako završni uspon jeste težak ne treba očekivati da momci koji imaju visoke ambicije za generalni plasman otrkivaju svoje karte. Verovatno ćemo videti sprint manje grupe i nesumnjivo neki napad. Za očekivati je da pravi sprinteri otpadnu, ali ovo je cilj kao stvoren za Sajmona Geransa ili zašto da ne, Džona Degenkolba.

esteban-chaves-vuelta

> REZULTATI <

https://www.youtube.com/watch?v=QUJiVHzOrBk

(BiciSvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down