Bicisvet

Vuelta'15 E6 Siera de Cazorla 200km

Ova okruglo 200km duga etapa nas vodi od Kordobe do Siera de Cazorle. Očekuju nas prelepi krajolici, a profil etape nam obećava fantastičnu trku. Prvih 135km etape možemo nazvati klasičnim španskim pejzažom. Momci će ići po kombinovanom terenu, gore-dole ceo dan. Neće se penjati na velike nadmorske visine, neće biti strmih brda, ali doslovno nema ravnog metra i to je nešto što mnogima može uništiti ritam i oduzeti previše dragocene energije.

06.vuelta-15-PROFIL

Na 135km od početka, odnosno na 65km do cilja leži uspon treće kategorije, Alto de Baeza. Navikli smo da svako brdo ima svoj spust, međutim po završetku ovog uspona voziće se na platou dugom 20km pre nego što usledi dug uspon do samog podnožja poslednjeg brda.

Poslednji uspon dana je uspon druge kategorije. Poprilično je dug, čak 20km, međutim vozačima je uteha u tome da je uspon vrlo blag. U stvari nije strmo sve do same završnice. U toj završnici na 4km do cilja uspon je prekinut kratkim spustom dugim 1km, a onda sledi vrlo teška sekcija u poslednjih 3km gde je put pod nagibom od 6,5% i ovo je deo etape gde očekujemo da se reši pitanje etapnog pobednika.

https://www.youtube.com/watch?v=r3ty4NQ5SCM

(BiciSvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down