Bicisvet

Vuelta'15 E9 Cumbre del Sol 168km

Etapa će biti vožena u jednoj od najpopularnijih turističkih regija Španije. Kao i prethodnog dana videćemo dvostruko prelaženje jednog istog brda, ali Kumbre del Sol je neuporedivo teži od brda voženog dan ranije, Kresta del Galo. Uz to, cilj današnje etape se nalazi na usponu, a i ne treba zaboraviti da se praktično ceo dan vozi obalom mora, pa možda i bude problematičnog bočnog vetra.

09.vuelta-15-PROFIL

Uspon Kumbre del Sol je jedina prepreka na ovoj etapi koja se vozi putevima koji dosta vozača koristi za trening. Na prvom prelasku preko uspona ne ide se do njegovog vrha, pa je zbog toga i kategorizovan kao uspon druge kategorije. Na drugom prelasku, uspon se vozi celom dužinom od 3,5 km, a prosečan nagib je neverovatnih 11%. Najstrmija rampa od 19% nalazi se na sredini uspona dok je prosečan nagib poslednjeg kilometra 10%.

Ovako strmo brdo kao da je stvoreno za Hoakima Rodrigeza. Alehandro Valverde je pobeđivao prethodnih godina na sličnim etapama. U favorite možemo ubrojati i Krisa Fruma, zašto da ne, sećamo se da je jedini završio u istom vremenu na Mur de Huju na Turu zajedno sa Rodrigesom. Iako je za očkivati da na primer momci poput Tidžeja van Garderena ne mogu da prate ritam na ovako strmom brdu, nije za očekivati da vidimo velike razlike.

< REZULTATI <

https://www.youtube.com/watch?v=TGJPlB0rkco

dumoulin

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down