TDF’16 L’Isle-Jourdain – Lac de Payolle 162 km E7

Pin It

Kol de Aspen nikada nije bio previše cenjeni usponi na Turu, niti je rešavao velike bitke. Međutim ove godine su organizatori to promenili i stavili ga u centar pažnje na ovoj etapi. Aspen je vrlo lep uspon, kako i za vozače, tako i za publiku. Njegov vrh se nalazi na ne previše viskoih 1500m nadmorske visine, a od početka do kraja ga odlikuju blagi procenti nagiba (6-7). Sa njega se pružafantastičan pogled pa ćete uživati kraj TV-a, dok opservatorija na vrhu dominira pejzažom.

07-PROFIL
Na ovoj etapi, Aspen je jedini uspon. Nalazi se u samom finišu, dug je 12km, a onda do cilja sledi 5km dug spust i ovo je sjajna teritorija za napade. Možda nije dovoljno težak da napravi krucijalne razlike, ali ćemo imati uvid u to ko ima dobre noge i snage za velika dela.
NAGRADNA IGRA IMA – PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE – SPONZOR: sportzona

sportzona

RETROSPEKTIVA:

Stiven Kamings i njegov Dimension Data tim imaju Tur iz snova. Posle 3 pobede Kevendiša danas je prvu brdsku etapu osvojio drugi Britanac u ekipi, te dolazimo do zapanjujućeg podatka da ova mala južnoafrička ekipa ima 4 od 7 pobeda do sada na trci.
Bio je Kamings deo fenomenalnog bega od 29 vozača, bega u kome su bili pobednik Đira Nibali i aktuelna žuta majica Greg van Avermet. Kamings se izdvojio pre početka brda, a iza su ga pratili Nibali, van Avermet, Dani Navaro i Daril Impi. Van Avermet je prvi posustao, a zatim su u neuspešnu poteru krenuli Impi i Navaro. Koliko je spektakularna bila ova etapa vidimo i iz toga da je jedan sprinter ostavio Nibalija na usponu. Kamings je bio nedodirljiv, ubedljivo je prvi stigao na liniju cilja i imao vremena da proslavi pobedu. Van Avermet iako je otpao od vodećih begunaca stigao je ispred grupe i na svoju već postojeću predost dodao minut i 25 sekundi.
U grupi, se nije dešavalo ništa posebno. Kontador je konačno uspeo da održi korak sa ostalim konkurentima, a jedino je probleme imao Tibo Pino i ovo je pokazatelj da domaća publika nema čemu da se nada.
Beležimo i bizaran događaj na kilometar do cilja kada je pri prolasku grupe pao balon koji označava poslednji kilometar.

VIDEO:

REZULTATI:

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

46 thoughts on “TDF’16 L’Isle-Jourdain – Lac de Payolle 162 km E7

 1. talas says:

  Не знам шта се дешава са Каћушом, као да нису у трци. Данас никога у бегу. До сада ништа нису показали. Нибали надокнадио мало времена, Порт ништа. И ове године биће радилица. Све похвале Камингсу за храбру вожњу.

  Reply
 2. rasabogd says:

  sad sam stiga osa ispita pa nisam stigao ranije 😀
  nadam se da ce prognoza da vazi
  rui costa

  Reply
 3. Sead says:

  Da je ova etapa dosla pred kraj Tour-a, isao bih na Tiba Pinoa, ali posto je dalje dobar u GP, necu ici na njega, ideem na Rui Costu

  Reply
   1. Ivan says:

    svaka čast za pogodak! Mislio sam da neće niko sem mene da pogodi, za 15 minuta sam izgubio dres.

    Reply
   2. Wani says:

    Zamisli kako je ovom gore decku sto je u 7:16 napisao isto… ????

    Reply

Leave a Reply