Bicisvet

Jovana Crnogorac ponovo u akciji

Mlada srpski MTB takmičarka Jovana Crnogorac reprezentativka BK Novi Sad zauzela je odlično šesto mesto na trci C 1 kategorije u Alanji u Turskoj i upisala novih 18 svetskih bodova. Ona je trenutno 87. na svetskoj rang listi sa 264 boda i  sa ovim novim poenima, pomeriće se najverovatnije do 83. mesta što je najbolji plasman u istoriji našeg ženskog biciklizma! Na listi je 650 takmičarki.

- Konkurencija je bila, iako se radilo o poslednjoj trci u sezoni koja bitnije nije mogla da promeni plasmane na rang listi, izuzetno jaka sa takmičarima i takmičarkama iz  čak deset zemalja: Švedska, Danska, Nemačka, Velika Britanija, SAD, Rusija, Ukrajina, Poljska, Turska i Srbija – kaže vođa naše selekcije u Alanji Nemanja Vajs. – Jovana Crnogorac je vozila mudro, startovala sedma, popela se na peto mesto  ali je pala na šestu poziciju posle velike borbe sa takmičarkom iz Švedske. Pobedila je Magdalena Sadlecka iz Poljske izpred Ase Erlandson iz Švedske i druge Poljakinje Aleksandre Davidovič. Što se tiče muškog dela reprezentacije, dobro su vozili obzirom da smo sezonu završili pre mesec i po dana i praktično su na početku priprema za 2012.  Bojan Đurđić iz kragujevačkog Radničkog je bio 20. dok je Aleksa Marić iz Crvene zvezde  završio na 24. mestu. U muškoj konkurenciji slavio je Klaus Nilsen (Danska).

Reprezentacija Srbije je bila  gost na ovoj trci sponzora BSS proizvođača bicikala Salkana koji je platio avio karte i smeštaj u Alanji:

- Dogovorili smo se sa predstavnicima ove firme o kamp pripremama u decembru i januaru , kao i  našem učešću na trkama iz kalendara UCI u Turskoj – naglasio je Vajs. – Imamo dobru saradnju nastavićemo je  i dogodine na obostrano zadovoljstvo. Bicikli Salkano na kojima voze naši reprezentativci su se odlično pokazali, a pomoć najvećeg proizvođača bicikla u Turskoj u opremi i odlasku naših takmičara na trke bila je dragocena.

Jovana Crnogorac je  ove sezone osvojila državnu titulu za elitu, pobedila na Balkan kupu u Crnoj Travi, bila druga na trkama u Kočealiju u Turskoj,  na Staroj planini u Srbiji i Ankari i treća na dve trke u Kapadokiji.

Bojan Đurđić je takođe ove sezone osvojio državnu titulu i titulu u Ligi Srbije. Sa 210 bodova godinu je završio na 123. mestu  a na listi je 1.063 imena. Na 219. mesto se plasirao drugi srpski takmičar Marko Popović iz Ris sajklinga sa 110 bodova, dok je Aleksa Marić 259. sa 95 poena.  Srbija je bila 38. nacija u muškoj konkurenciji od 70 zemalja sa 415 bodova.

Đurđić je pobedio i na dve trke Srbija opena na Staroj planini i na Divčibarama, bio je drugi na Srbija openu u Sokobanji i treći na međunarodnim trkama na Fruškoj gori i u Kapadokiji.

(BiciSvet.com/bss.rs/Branimir Vasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down