Bicisvet

MTB selektor Ivan Davosir podneo ostavku

Ivan Davosir selektor reprezentacije Srbije u MTB-u podneo je ostavku i o tom pismeno obavestio Biciklistički savez Srbije. Pismo prenosimo u celini:

“Poštovani, kao selektor MTB reprezentacije Srbije podnosim ostavku. Razlog za ovu odluku je moje neslaganje sa načinom funkcionisanja BSS, a neposredan povod je izostanak podrške Predsedništva MTB klubova u vezi mog prisustva na seminaru za UCI trenere. Posao selektora sam i pored teškoća doskora radio sa velikim entuzijazmom.

Reprezentaciji želim što više UCI bodova i da u sledećem ciklusu uspe da dostigne olimpijsku normu“. - Nisam odlučio na prečac,  bio sam nezadovoljan kako se radilo u mnogim situacijama, i mislim da je ono zdravo jezgro u planinskom biciklizmu koje je povuklo ovaj deo našeg sporta na put ka olimpijskim visinama, utopilo u loš sistem, da je izgubilo entuzijazam koji ga je krasio posebno u teškom periodu kada nije bilo novca u savezu - kaže Ivan Davosir, osnivač kluba Fantik i naš najtrofejniji takmičar u istoriji u planiskom biciklizmu sa devet državnih šampionskih titula. – Sada je situacija u pogledu novca bolja, ali sa druge strane u poslednje vreme morao sam veoma često da branim svoj izbor reprezentacije i da dovodim autoritet funkcije u pitanje. Ipak, prevagnulo je to što niko od članova Predsedništva klubova koji se bave planinskim biciklizmom nije podržao da budem jedan od polaznika regionalnog međunarodnog kursa za trenere koji je organizovao UCI u Kovačici. Ako kao selektor nisam mogao da budem među polaznicima, znači da nemam podršku i povukao sam se. Ostaću  u Predsedništvu MTB klubova i pomoći ću, ukoliko ostali članovi to žele.

Na seminaru su bili Nemanja Vajs iz BK Novi Sad, Boris Popović iz kluba Ris cycling iz Novog Sada i Aleksandar Marić iz kragujevačkog Radničkog.

Generalni sekretar BS Srbije Petar Rokvić, upoznat je sa ostavkom Davosira:

- O ostavci će, u najskorije vreme,  odlučivati Predsedništvo MTB klubova  čiji je predsednik Igor Jemcov iz beogradskog Progresiva i predložiti šta i kako dalje. Ovo telo je i formirano da bi koordiniralo sve poslove vezane za  planinski biciklizam u BSS.

U predsedništvu su, uz Jemcova i Davosira i Nemanja Vajs (BK Novi Sad), Aleksandar Marić (Radnički, Kragujevac), Miloš Lukić (Bela Stena, Kruševac) i Dragan Nikolić (Orlovac “Sistem FTO”, Crna Trava).

(BiciSvet.com/bss.rs/Branimir Vasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down