Bicisvet

Šumaher sa Rasmusenom u timu

Svi se sećamo Stefana Šumahera (Stefan Schumacher) koji je u ekipi "Gerolsteiner" pobedio oba hronometra na Tour-u 2008. godine a onda je sve krenulo nizbrdo.

Prvo je sa svojim timskim kolegom Bernardom Kolom zaradio dvogodišnju suspenziju zbog korišćenja EPO-a, posle čega je usledilo i rasformiranje ekipe.

Stefan Šumaher je odradio svoju kaznu a ove godine je uspeo da dođe do čak 4 pobede, što nimalo nije lako posle povratka u karavan. Uspeo je to da uradi u ekipi "MICHE" uz svog nekadašnjeg kolegu Davida Rebelina kog je zadesila slična sudbina.

Sve je to iza Nemca koji će od naredne sezone voziti uz Mihaela Rasmusena u "Christina Watches" ekipi. Hoće li Rasmusen, kako je najavio za BiciSvet još u junu, dobiti "wild card" pozivnicu za Điro 2012 koji počinje u Danskoj ostaje da vidimo. To u mnogome zavisi i od UCI-ja, dok je naravno poslednja reč na ljudima iz Italije, i njihovoj odluci kome će uručiti pozivnice za trku. Preostaje nam samo da se nadamo da će se Danska ekipa ponovo pojaviti na trci kroz Srbiju sledećeg juna i da ćemo videti još jednog velikog šampiona na našim drumovima.

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down