Bicisvet

Vigins će voziti na drumu do kraja 2014.

Wiggins-BradleyBredli Vigins je potvrdio da će se takmičiti na drumu do kraja 2014.godine a onda će se fokusirati na Olimpijadu u Riju 2016. Bredli je istakao i da se više neće nadmetati za titulu na Tour-u već da će s preorijentisati u „super domestika“ – radnika u službi Krisa Fruma

Vigins je nedavno završeni ENECO Tour okončao na 91.poziciji u generalnom plasmanu. Pokušao je da osvoji hronometar ali je završio na 5. poziciji. Vigins se vidno ugojio nekoliko kilograma a čeka ga priprema za Svetski šampionat u Firenci.

Nastaviću sa drumom do sledećeg ciklusa za Olimpijadu gde ću juriti peto zlato na pisti. Pošto sam izgubio dosta na težini a samim tim i mišićnu masu prethodnih godina, neću moći da se vratim u ekipu za disciplinu 4km potera. Neću se fokusirati na to, ali bi bilo lepo da završim karijeru sa još jednim zlatom sa Olimpijade“ kaže Vgins.

Vigins nije vozio ovogodišnji Tour zbog povrede kolena. Priznao je da mu nije bilo lako da kao aktuelni šampion ne brani titulu na 100 Tour-u ali i da je Kris bolji vozač od njega.

Ne libim se da priznam da je Kris bolji GT vozač od mene. Mnogo bolje ide po planinama, može odlično da vozi hronometar, godine su na njegovoj strani a i nema dece. Verovatno bih morao da napustim tim ako želim da pobedim na još nekom Tour-u. A da li bih otiša0? – Ne! To je moj tim koji ja volim i ne idem nigde“ dodaje Vigins

Zategnuti odnos sa Frumom?
Kris Frum je često u vezi njihovog konflikta optuživao medije da potpiruju vatru, ali Vigins dodaje da je sa druge strane dlazilo dosta čarki i provokacija.

Znam da je posle moje konferencije za štampu pre početka Đira bilo dosta burnih reakcija iz Frumovog kampa. Sećam se da je početkom Đira bilo dosta sr***, i da budem iskren to je uticalo na mene“ kaže Vigins.

Kada je proletos od strane SKY tima Kris Frum proglašen za lidera na Tour-u Vigins je morao da se pomiri sa tom činjenicom.

U tom trenutku bilo je jasno da sa jedne strne imamo 28-godišnjaka (Frum) koji može da dominira nekoliko narednih godina, i da će tim sigurno ići sa njim, i sa druge strane mene sa 33 godine na zalasku karijere i ja sam to prihvatio“ završava Vigins.

(BiciSvet.com/cyclingnews.com)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down