Bicisvet

Vinokurov ponovo u sedlu

Prošlo je punih 15 godina od kada je Aleksandar Vinokurov bio poslednji put na trci "Tour de Langkawi" kao član kazahstanske reprezentacije.

Ove nedelje lider Astane će se zvanično vratiti u karavan upravo u Kuala Lumpuru da započne svoju poslednju takmičarsku sezonu.

Ova trka je bila i prekretnica u njegovoj karijeri jer ga je baš tu 1997. godine zapazio Žil Mas, sportski direktor tima Casino, koji ga je u avgustu iste godine doveo u francusku > LINK.

"Fantastičan je osećaj biti ovde ponovo. Sećam se svoje prve trke u Maleziji i uvek sam želeo da se vratim ali ona posle nije nikada bila na mom kalendaru. Ovo je prva velika trka od kada sam doživeo pad na Turu prošle godine. Smatram je prvom trkom iako sam vozio Hrono Nacija u francuskoj u oktobru, jer je uvod u novu sezonu i odlična prilika da uhvatim formu za predstojeće klasike" izjavio je Vino.

Trka se vozi od 24. II do 4. III i imaće ukupno deset etapa uz jednu klasično brdsku i individualni hronometar prvog dana. Posle ove trke Vinokurov se seli u Evropu gde je planirano da vozi  "Settimana Internazionale di Coppi e Bartali" krajem marta.

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down