Bicisvet

Sa trke kroz Srbiju na "Tour de France" (video)

Zdenek Štibar u novoj opremi

Posle odlične sezone i ponovnog osvajanja svetske titule u ciklokrosu (Cyclocross) Zdenek Štibar odlazi u "Quick Step"

Momak iz Češke je sa svojom bivšom ekipon "Telenet Fidea" bio stalan gost na trci kroz Srbiju. Posle Valentina Iglinskog (Astana) i Rodžera Klugea (Skill Shimano) ovo je treći vozač, koji prelazi u profesionalne vode, a kome su usputne stanice bili i naši drumovi.

Ekipa BiciSvet-a je u razgovoru sa dvadesetpetogodišnjim Čehom prošle godine u Vrnjačkoj Banji, saznala da su trke na drumu samo trening da bi u zimskom delu sezone, na blatnjavim stazama, pokazao svoje kvalitete. Na naše iznenađenje na narednoj etapi od poznate banje do Zlatibora, prošle godine trijumfovao je njegov timski kolega Kevn Povels (Kevin Pauwels). Mladi belgijanac je još jedan odličan ciklokros vozač koji je bio bronzani na svetskom prvenstvu u Sankt Vendelu (Sankt Wendel) u zapadnoj Nemačkoj ovog januara. Ostaje zaključak da ovi momci na asfaltu treniraju i do 5-6 puta više nego li je to potrebno za njihovu primarnu disciplinu ciklokros, koji se vozi sat vremena plus jedan krug.

"Bilo je mnogo pritiska od strane čeških i belgijskih novinara, ali nisam bio pod stresom pre početka svetskog šampionata. Pod većim stresom sam bio kada je svetski kup posetio moj rodni grad Stribro. Svi kažu da se prva titula svetskog prvaka najteže osvaja, a da naredna dolazi dosta lakše. Za mene je to bila veoma posebna prilika jer su svi govorili da moram da pobedim" izjavio je Štibar.

Dva poslednja kruga sa svetskog prvenstva u ciklokrosu 2011.

(bicisvet.com/cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down