Bicisvet

BiciKlub Novi Sad obeležio tri godine rada

Biciklistički klub Novi Sad obeležio je na  prigodnoj svečanosti, tri godine veoma uspešenog rada. Predsednik i jedan od osnivača kluba Nemanja Vajs, uručio je i zahvalnice predstavnicima Sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, Upravi za sport i omladinu Novog Sada, BS Srbije, JKP Parking servis Novi Sad, Planet bajku, Gimnas fitnes centru i novinarima Lazi Bakmazu (TV Vojvodina) i Branimiru Vasiću (Info centar).

Svečanosti su prisustvovali Milorad Dokamanac savetnik za vrhunski sport u Sekretarijatu za sport i omladinu Vojvodine, Petar Rokvić generalni sekretar BS Srbije,  Jasna Kovčin i Dragan Rudakov iz JPK Parking srevis, Stanimir Paunić direktor OŠ „Dositej Obradović“, kao i veliki broj uglednih zvanica iz sportskog i privednog  života Novog Sada.

- Klub je za ove tri godine postigao mnogo i na takmičarskom, ali i na organizacionom planu i svih tih rezultata ne bi bilo bez pomoći društveno sportskih i privrednih organizacija Novog Sada, Vojvodine i Srbije, ali i vrednog i predanog amaterskog rada svih članova kluba – rekao je u pozdravnoj reči Nemanja Vajs. – Sami smo, ulažući pre svega rad i naše slobodno vreme, adaptirali prostorije i dobili veoam lep kutak,  a zaštitni znak kluba postala je akcija „Bicklizam u školama“ koju svake gdine sprovodimo uz podršku Ministarstva nauke i prosvete Srbije i Sekretarijata za prosvetu i obrazovanje Vojvodine. Kroz obuku, a potom i takmičenje u Školskoj ligi Novog Sada, prošlo je nekoliko hiljada đaka, a pomogli si nam  Uprava za sport i omladinu Novog Sada, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine, BS Srbije, Planet bajk, Minakva, JKP Parking servis, Audio  BM..

Klub je organizvao osam rekreativnih tura na biciklima, rolerima i daskama na točkićima. Prošle godine bili su uspešni organizatori sa klubom Omorika iz Bajine Bašte i Orijertiring klubom Soko, prve etapne trka na planinskim biciklima „Srpski izazov bespuća Tara 2010.“ Ove godine  bili su  sjajni domaćini Šampionata Srbije u ciklo krosu a dve takmičarke Novog Sada osvojile su šampionske titule Jovana Crnogorac i Milica Rakić. Biciklistički radnici BK Novi Sad učestvovali su i u organzaciji ovogodišnje serije međunarodnih trka na planinskim biciklima „Srbija open“ a dogodine će organizovati i jednu trku „Salkano kup Novog Sada“. Ove godine na poziv BK Novi Sad grad je bio carstvo biciklista povodom Svetskog dana bez automobila a kolonu je predvodio gradonačelnik Igor Pavličić.

- Sa ponosom i zadovoljstvom mogu da istaknem da smo ove godine i na sportskom planu među najuspešnijim klubovima u Srbiji – naglasio je Vajs. -  Jovana Crnogorac  naša najbolja takmičarka u planinskom biciklizmu završila je godinu na 86. mestu svetske rang liste u bodovanju čak 619 takmičarki što je istriski uspeh. Učestvovala je na Letnjim olimpijskim igrama mladih u Singapuru. Milica Rakić, Milutin Zeljković, Slobodan  Stanković sa dva trenara našeg kluba Nemanjom Vajsom i Nemanjom Somborcem vozili su na Šampionatu Evrope u planinskom biciklizmu za mlađe kategorije.

Na brdskom Šampionatu Srbije u planinskom biciklizmu članovi BK Novi Sad osvojili su četiri prva i jedno treće mesto, a  u olimpijskom kros kantriju četiri prva i dva druga mesta i imaju tri prva mesta  u ekipnoj konkurenciji u ovoj disciplini. U drumskom biciklizmu imaju jedno drugo mesto na Šampionatu Srbije u vožnji na hronometar. U Ligi Srbije u planinskom biciklizmu osvojili su pojedinačno prvo i drugo mesto za mlađe kadete, prvo mesto kod kadeta, prvo i drugo mesto kod juniorki, prvo mesto za seniorke i prvo i drugo mesto za masterse. U ekipnoj konkurenciji pobedili su u kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniorki i mastersa.

(BiciSvet.com/bss.rs/Branimir Vasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down