Bicisvet

Danilo Di Luka ponovo u sedlu

Danilo Di Luca

Italijanski biciklista Danilo Di Luka (Danilo Di Luca) je potpisao jednogodišnji ugovor sa ruskim timom Katyusha. Dok bude branio boje ruskog tima na drumovima Evrope Di Luka neće neće primate platu a svoju šansu za naredne godine i novčani ugovor tražiti na trci oko Španije.

Di Luca je pao na doping kontroli tokom trke Giro d’Italia 2009. na kojoj je bio drugi iza Rusa Denisa Menčova. Zbog toga je zaradio dvogodišnju zabranu bavljenja biciklizmom, što je uobičajena kazna za ovaj vid prekršaja, ali mu je kazna smanjena na samo devet meseci, pošto je sarađivao sa italijanskom policijom. Di Luka je u svojoj bogatoj biciklističkoj karijeri već imao kratku zabranu takmičenja u trajanju od tri meseca u sezoni 2007-2008 takođe zbog umešanosti u tada aktuelnu doping aferu pod nazivom “Oil for Drugs” u Italiji.

Sada sam novi čovek. Astana je bila zainteresovana za mene, ali project Katyusha je ipak onaj pravi. Tim menadžr Andrey Tchmil i ja smo napravili dobar sporazum. Iako neću primati platu, imaću priliku da budem podrška timu na ovogodišnjem Điru za našeg kapitena Joaquin Rodrigueza, a potpunu slobodu ću imati na Vueltii” izjavio je Danilo.

Ne mogu poreći da je Di Luka dobio neskroman ugovor sa našim timom, ali život i biciklizam su veoma surovi. Ponekad morate znati kada je pravo vreme da pomognete ljudima. Trenutno sam mogao samo da mu ponudim da vozi za tim bez novčane nadohnade. Rekao sam mu da je njegov talenat neosporan, ali da posle svega što je proživeo ponovo mora da se dokaže i da sada računam na njegovu iskrenost i reč koju je dao” izjavio je sportski director tima Andrej Čmil (Andrey Tchmil).

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down