Bicisvet

Hušovd i Viskonti u novim timovima za 2012

Thor Hushovd

Potvrdu da se u sezoni 2012 očekuju veliki transferi daje nam i prelazak i Tor Hušovda u BMC i Đovanija Viskontija u Movistar.

Hušovdov talenat, entuzijazam i stručnost se, nakon provedene  jedne sezone u Garmin-Cervelo timu premešta u BMC sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor . Prioritet su mu i dalje klasici. “To je ozbiljan tim gde je sve dobro organizovano. Svako zna šta radi. To je dobra stvarMoj najveći cilj je da osvojim Pariz-Rube. BMC ima dobre vozače koji će me podržati i pomoći mi da dođem do pobede”  rekao je svetski šampion.

Viskonti se pridružio španskom timu, na dve godine, u nadi da će mu novo okruženje omogućiti veće i značajnije trke i najverovatnije će imati slobodu na trkama u Italiji dok će u ostatku sveta prioritet španski tim dati staroj zezdi Alehandru Valverdeu koji se vraća naredne sezone.

“Prošle godine sam bio blizu promene tima i pridurživanju Liquigas-Cannondale ali sam odlučio da ostanem i da vidim da li ekipa može da se pone na veći nivo. Nadali smo se da će tim uspeti da obezbedi Pro tim licencu, ali se to, nažalost, nije dogodilo. Fokusiraću se na klasike u prvoj polovini godine,ali sam takođe dobar brdaš i hronometraš ,pa ko zna, možda mogu da uradim nešto više na Tur-u. Imam 28 godina ali sam i dalje kompletan kao vozač” rekao je Viskonti.

(BiciSvet.com/izvor:cyclingnews.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down