Bicisvet

S-Team Sombor na pripremama u Crnoj Gori

Ekipa S Team se u smanjenom sastavu uputila početkom januara na pripreme u Crnu Goru. Kao i svim ekipama sa ovih prostora destinacija je bio Boko-Kotorski zaliv i mesto Baošići. Ostatak ekipe je u opravdanom izostanku ostao u Somboru gde redovno treniraju dok su trojac Sudarić, Omaković i mladi Bogdanović u toplijim krajevima.

Od prvog dana smo videli da nećemo biti sami jer su tu juniori beogradskog Partizana pod vodstvom Miloša Bukvića, profesionalci iz Italijanske ekipe Filip Pavlović i Nikola Kozomara, kao i Jovan Zekavica iz američke ekipe BMC-Hincapie. Uz temperature koje su na momente prelazile i 15 stepeni ekipa je svaki dan vredno trenirala da bi bila spremna za početak sezone.

Vrlo sam zadovoljan sa postignutim radom ovde na pripremama, svaki dan smo u proseku bili po 5 časova na vožnji, a jedino mi je žao što i ostatak ekipe nije mogao da nam se pridruži kako bi bili u punom sastavu. Po povratku u Sombor očekaju nas važni završni pregovori sa sponzorima za tekuću sezonu, kao i prezentacije po svim osnovnim školama u cilju promocije drugog ciklusa biciklističke školske lige „ŠKOLARAC 2012. - Sombor“ reči su Sudarića, jednog od vozača i ujedno vođe tima.

Iako sam prvi put na pripremama jako sam zadovoljan količinom stvari koje sam naučio uz savete mojih trenera. Bio sam najmlađi od čitave grupe koja je na momente brojala i do 15-tak biciklista, ali sam hrabro i vredno trenirao da bi bio spreman za prve trke koje me očekuju na proleće“, reči su Nebojše Bogdanovića novog pojačanja tima u mlađim selekcijama za 2012. godinu.

S Team Sombor
Omaković Srđan

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down