Bicisvet

Slučaj Frenk Šlek

Ove nedelje smo čuli da će Endi Šlek započeti sezonu 2013 već u januaru na Tour Down Under, dok je još uvek neizvesna sudbina njegovog starijeg brata.

Njihov otac još pre nekoliko nedelja rekao da bi bilo vreme da se obojica okane biciklizma jer to kako oni sada žive više nije život. Endi nikako da se oporavi od povrede a Frenk troši ogroman novac na suđenje.

Vesti u vezi Frenka Šleka su u stvari da nema novih vesti jer je ALAD luksemburška anti doping agencija rekla da je potrebno produžiti istragu. Frenk je bio testiran pozitivno na „Xipamid“ još pre 4 meseca – na Turu 2012, i čeka se presuda u vezi tog slučaja. Za isti prekršaj prošle godine na istoj trci oslobođen je vozač Katjuše Aleksandar Kolobnev.

Presuda bi trebalo da bude crno ili belo, jeste ili nije pošto vozač može biti oslobođen optužbi ukoliko dokaže kako je supstanca dospela u njegov organizam. Tu stvari postaju komplikovane za Frenka jer on od prvog dana tvrdi da ne zna kako se to dogodilo, pa možda čitava odbrana pada u vodu. Stoga neće biti neobično ako ga budemo sačekali još dve godine, pre nego li se pojavi na nekoj trci.

Odlaganje je rezultat sveopšteg meteža jer se ovakvim stvarima normalno bavi UCI, ali su oni slučaj prepustili Luksemburgu tj njihovoj anti doping agenciji – ALAD koji su nacionalna agencija, i nisu pod patronatom UCI-ja kao što je to biciklistička federacija Luksemburga. Zato će ovaj slučaj iziskivati još vremena jer je malo verovatno da će oni (ALAD) sankcionisati najpoznatijeg vozača u zemlji.

(BiciSvet.com/inrng.com/ĐorđePejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down