Bicisvet

Finish line - WCH 2011

Ovaj cilj ni malo ne izgleda naivno. Kada se izađe iz poslednje krivine sve je pravo a na vrhu brda nalazi se sitna tačka koja označava cilj.

Vetar je u četvrtak bio izuzetno jak iako vremenska prognoza obećava bolje vreme svakog narednog dana. Pre poslednje krivine vetar u grudi ne da ni jednom rekreativcu da se izdvoji iz grupe, verujem da tu neće nikome pasti na pamet da skoči ni na nekoj od drumskih trka.

Na ciljnoj ravnini duva sa leve strane, pogotovo u podnožju poslednjeg uspona. Tu će se najverovatnije rešiti svaka trka, osim naravno ako neko ne bude za klasu jači pa dođe solo.

Ja sam se zadihao peške 2 na sat, a trkačima će trebati svaki atom snage da se dokopaju bele linije, na bilo kojoj poziciji. Sprinteri sprinteri sprinteri svi su ponavljali njihova imena kao favorite, ali će njima ovde biti najteže. Kao što je Džonatan Vauters rekao>LINK ovde će morati svi da se popnu jedan nivo više kako bi postigli pobedu kakvu je Tor imao prošle godine u Australiji.

Biti na pravom mestu u pravo vreme . . . pa će i BiciSvet biti na liniji cilja za vreme trka jer je stigla pozivnica od Dejvida Harmona i Šona Kelija da im se pridružim u kabinama. GO GO GO SERBIA on EUROSPORT INTERNATIONAL :-)

Verujemo Dancima po pitanju vremenska prognoze jer imaju poveliko iskustvo sa vodom u svakom obliku. Za sada je Sunce, ako se pojavi iza oblaka, opasno zubato ali itekako raduje. Svi se interesuju za lepo i sunčano vreme, koje na severu život znači, a to se može videti skoro na svakom koraku. Ko je došao sa Vuelte ili bilo kakve vrućine, u potrazi je za rukavima viška.

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down