Toyota Prius Bike-menja brzine snagom našeg uma

Pin It

Toyota je posegnula za izgradnjom aero drumskog bajka prožetog istim futurističkim razmišljanjem koji se odlično pokazao u dizajnu Priusa.

Koristili su monkok karbonski ram koji je proveo bezbroj sati u vazdušnom tunelu. PXP koncept nastao je kao namenski izgrađena mašina koja spaja prošlost sadašnjost i budućnost.

Naime dok oni poklanjaju pažnju ovom konceptualnom bajku i Toyota Prius tehnologiji meni je za oko zapalo to što momak koji vrti pedale menja brzine svojim umom!

U prevodu na novi virtuelni bicijezik: “Šaltadžija hajd polako na malu šajbnu eto nam brda”

Bilo kako bilo Shimano Di2 koji elektronski menja brzine (evo LINK-a) je već dobio žestoku konkurenciju. Mislim da je pitanje dana kada će se i ovi neuro čipovi smanjiti pa da ovo postane stvarnost. Ko zna možda ćemo jednog dana ići kod majstora da nam ugrade menjače u lobanju i govoriti. “Majstore ugradi mi kroz uvo novu grupu menjača, sa njom mogu da menjam brzine i ovima pored mene

Toyota reached out to Parlee Cycles and Deeplocal to build an aero-road bike imbued with the same forward-thinking that went into the design of the Prius. Benefitting from a monocoque carbon-fiber frame, built-in smartphone dock, countless wind-tunnel-tested aerodynamic tweaks and its unprecedented mind-powered shifter, the PXP concept bike has emerged as a purpose-built machine that blends the simple with the complex to become a better and more efficient version of itself. To get a look at John Watson’s coverage of the build

(BiciSvet.com/ToyotaUSA/Đorđe Pejković)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

3 thoughts on “Toyota Prius Bike-menja brzine snagom našeg uma

 1. Đorđe Pejković says:

  Hvala hvala i od mene – Gaga je zmaj 🙂
  -koji je konkretan problem sa kategorijama?
  to što su sa desne strane, ili šo ima u zagradi koliko sadrže tekstova ili to kad se uđe u neku od kategorija sajt izlista 10 najnovijih a na dnu piše “next page” ?

  Reply
 2. Somborac says:

  Extra je clanak, ko zna sta ce tehnika u buducnosti napraviti od biciklizma 🙂
  Kako je ovogodisnja biciklisticka sezona na izmaku hocu da pohvalim Djordja za dobro vodjenje sajta, za informacije i izvestaje sa trka koje nisam stigao odgledati. Kao i clanke o trkackim biciklima koje je vecinom objavljivala Dragana Petrovic. Sve pohvale za njen rad kao jedan od retkih zenskih poznavalaca sportskog biciklizam kod nas. Jedina zamerka je na izgled sajta, nepreglednost kategorija, jer je to glavno za navigaciju na sajtu.

  puno pozdrava!

  Reply

Leave a Reply