Bicisvet

Giro d'Italia 2016

Ruta Đira je objavljena i odmah par stvari odmah upada u oko. Prvo prva nedelja trke, ili bolje rečeno prvih 5,6 etapa neodoljivo podseća na početak ovogodišnjeg Tura. Prve 3 etapa će se odvijati u Holandiji, a trka počinje 10km dugim hronometrom. Potom ćemo videti etapu koja se može završiti grupnim sprintom ako jaki holandski vetrovi ne rasture grupu. Treća etapa ima nazubljen profil, koji nije bauk, ali će noge boleti.

Već sledeća, četvrta, etapa sadrži ozbiljna brda i možda je to prva prilika uspešan beg. Sledi jedna etapa sa dosta brda u sredini, tako da će verovatno eliminisati dosta sprintera, pa dolazimo do onoga što zovemo etapa za Sagana. A onda u Rokarasu ćemo videti prvi cilj na usponu, i to na ozbiljnoj planini, pa će se praviti prve veće razlike. Potom slede još dve etape sa manjim brdima u sredini pre nego dođemo do šlaga na torti prve nedelje. To će biti 40km dugi hronometar u poprilično brdskoj regiji centralne Toskane, gde dominiraju Kianti vinogradi. O FAVORITIMA PROČITAJTE OVDE4090_giro-d-italia-2016-altimetria-generaleDolazimo do Apenina, i etape koja se završava na usponu do Sestole. Etapa duga 216 km nema bukvalno ni metar ravnog terena, ima 6 teških brda, od kojih su poslednja dva izuzetno strma. Etapa u Asolu ima dva izuzetno kratka, teška brda u samo finišu, a sledeća etapa u Bibioneu je potpuno ravna i jedna je od retkih prilika za sve sprintere da učestvuju u borbi za pobedu.

A onda polako kreću i Apli, etape do Ćividare di Friulija i Korvare se završavaju posle spusteva, ali su i pored toga pakleno teške. Posle ove dve etape sledi jedna sa ciljem na usponu, ali to nije klasična etapa već 11km dugi brdski hronometar. Loš dan ovde može da znači mnogo minuta zaostatka i zajedno sa hronometrom na devetoj etapi lako može biti ključna na celoj trci.

Sledi dan odmora i poslednja treća nedelja. Etapa do Andala je takođe vrlo teška, možemo je nazvati i klasičnom brdskom etapom. Pre poslednjeg usponu na profilu stoji jedno dugo brdo i spust sa njega. Potom će vozači uslovno rečeno imati etapu za predah u Kasano d'Adi koja je među retkim ravnim etapama.

Osamnaesta etapa do Pinerola je tranziciona, zašto da ne i za begunce, a onda sledi izlet u Francusku do brda Risul. Pretposlednja etapa do Sant' Ana di Vinadia je pakleno teška, verovatno i najteža na trci. Na ovakvim etapa pred sam kraj trke kada su svi na izmaku snage, mnogo se toga može promeniti. Videli smo to ove godine kada je Kontador ostao bez goriva na poslednjoj etapi, ali Landa nije imao prilike da pripreti El Pistoleru zbog hijerarhije u timu Astana.

I ove godine je organizator promenio grad domaćina poslednje etape, ove godine je to grad Fiata, Torino. Ovo je jedna od ukupno 3 ravne etape podesne sprinterima i nema sumnje da će u Torinu biti pravi spektakl.

Statistički, to izgleda ovako:
-7 brdskih etapa
-61km individualnog hronometra na 3 etape
-3 dana (ponedeljka) odmora
-ukupno 3 383km

Jedno je sigurno, ništa osim ovoga nam neće biti poznato do pred sam početak trke, s obzirom da vozači čine trku a učesnici trke neće biti poznati uskoro. Na prvi pogled dosta etapa odgovara Saganu i Nibaliju. Dumulan bi mogao da profitira ako bude imao ambicije u generalnom pošto velikih 60km hronometra njemu itekako ide u prilog.

(BiciSvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down