Bicisvet

Giro'14 E17 Vittorio Venetto 208km

Stefano-pirazziJedna etapa lakšeg profila na kojoj su glavni favoriti mogli da predahnu pred ogromne napore koji  slede sve do Trsta. Nastavlja se fantastičan Điro za Bardiani tim, pro kontinentalnu ekipu, koja stiže već do trećeg etapnog trijumfa, i sva 3 su došla iz uspešnog bega. Ovog puta do pobede života dolazi uvek agresivni Stefano Piraci (Steffano Pirazzi).

Sprinterski timovi su bili nezainteresovani, Movistar je bio nezainteresovan, što je bilo zeleno svetlo za ogromnu grupu vozača koja nije opasna za generalni plasman. Izdvojila se petroka iz ogromnog bega, u kojoj su bili Montaguti, Velens, Mekarti, De Gent i pobednik Piraci. A onda naravno, Stefano Piraci je napao, oslonio se na instinkt, koji ga nije prevario. Napravio je malu prednost na kilometar do cilja, drugi vozači nisu hteli da rizikuju da ga dostignu i izgube snagu za finalni sprint, i zato su svi izgubili. Piraci slavi veliku pobedu, ispred Velensa i Mekartija koji su dali sve od sebe da ga u finalnom sprintu na oko 200m do cilja stignu, ali bilo je kasno.Piraci je na kraju kažnjen sa 200 CHF za svoj gest proslavljanja pobede...ipak je on Italijan ;-) Međutim, nije se Piraci jedini radovao, Finac Veikanen iz je bio najbolji u drugoj grupi i slavio kao da je pobedio, očigledno neobavešten da je 28 sekundi pre njega stigla grupa u kojoj je bio pobednik.

Sada slede 3 etape sa vrhovima na velikim usponima, uključujući i brdski hronometar, pre finala u Trstu. Kvintana ima veliku prednost, ali i Evans je imao veliku prednost pa su svi mislili da je gotovo, pa je posle hronometra Uran imao veliku  prednost koju je ispustio, tako da je sve moguđe. Nijedan tim nema sastav koji će moći da kontroliše etapu od početka pa do kraja, tako da će sigurno biti još velikih napada i velikih uzbiđenja.

1 Stefano Pirazzi (Ita) Bardiani-CSF 4:38:11
2 Tim Wellens (Bel) Lotto Belisol
3 Jay Mccarthy (Aus) Tinkoff-Saxo
4 Thomas De Gendt (Bel) Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team
5 Matteo Montaguti (Ita) AG2R La Mondiale
6 Jussi Veikkanen (Fin) FDJ.fr 0:00:28
7 Simon Geschke (Ger) Team Giant-Shimano
8 Fabio Felline (Ita) Trek Factory Racing
9 Marco Canola (Ita) Bardiani-CSF
10 Serge Pauwels (Bel) Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team
11 Nicola Boem (Ita) Bardiani-CSF
12 Daniel Oss (Ita) BMC Racing Team
13 Marco Frapporti (Ita) Androni Giocattoli
14 Jos Van Emden (Ned) Belkin Pro Cycling Team
15 Lars Ytting Bak (Den) Lotto Belisol
16 Philip Deignan (Irl) Team Sky
17 Enrico Gasparotto (Ita) Astana Pro Team
18 Alberto Losada Alguacil (Spa) Team Katusha
19 Matteo Bono (Ita) Lampre-Merida
20 Oscar Gatto (Ita) Cannondale
21 Johan Le Bon (Fra) FDJ.fr
22 Davide Malacarne (Ita) Team Europcar
23 Evgeny Petrov (Rus) Tinkoff-Saxo
24 Damiano Cunego (Ita) Lampre-Merida 0:00:33
O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down