Bicisvet

Pink patnja - Grandissimo Giro '12 & 1/2

Prošla je polovina Đira a još se ne nazire pobednik trke. Očekuju nas još dve etape pre pravih planina na etapi broj 14. i 15.

Grupa se malo smirila jer je prestala agresivna vožnja Katjuše pošto su zadovoljni osvajanjem etape i roze majice. Svi će se favoriti sada primiriti do pravih planina a to je prilika za begunce da pokažu šta im je ostalo u nogama i dođu do pobede pre pravog mučenja u trećoj nedelji.

Gledali smo uzbudljivu polovinu trke i pet nosilaca roze majice. Prvo je Tejlor nosio roze posle brzog hronometra u Herningu a onda ga je neko urekao pa je završio sa rupom u nozi i košenjem trave pored puta na ekipnom hronometru kada su njegovi dani u roze majici bili gotovi.

Navardauskas je još jedan mlad momak koji je posle ekipne vožnje bio u pink dresu. Etapa u Toskani i pravo mučenje za Kavendiša i društvo kao i roze majicu. Rubiano Čavez osvaja u velikom stilu etapu na Điru a Malori kao treći mladi momak oblači lidersku majicu, ali kratko. Narednog dana vraća se u Garmin – moto GPS ekipe je jedan od boljih: „Današnji rekord je sutrašnja motivacija“. Videćemo hoće li biti tako?

I GPS barakude su izgubili majicu posle par dana ruske ofanzive sa španskim gastarbajterima. Dok je, kako reče Ritte, Nedeljko PozzoGiro pokazao da ovaj Điro lako može da bude njegov jer na Moleli niko nije ustao sa sedišta kada je Kolnagov štrumf napao.

Jedanaesta etapa i ponovo kršenje na poslednjoj krivini i to ispred druge kuće Manksmana. Ferari sada pokazuje da ima gambu za pobedu i popravlja bilans italijanskih igračaka. Androni posle 11 etapa ima dve pobede, jedan polomljen prst i jednu majicu, kao i polovinu trke da poboljša iovako već sjajan utisak.

Pet nosilaca roze majice u prvoj polovini – „Grandissimo Giro“

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down