Bicisvet

Dejvis Fini u novoj uloz

Nema sumnje da je Tejlor Fini srećan čovek kada su u pitanju geni i familija.

Nedavno na pres konferenciji, pre puta u London u Boulderu, njegov otac Dejvis Fini komentarisao je kako on i njegova supruga Koni Karpenter pomažu sinu. “On je absorbovao sve najbolje od nas oboje u smislu da može najbolje da se ostvari u sportu koji voli a u suštini on je jedan sjajan klinac

Vožnju bicikla i pridruživanje BMC pro timu sa samo 20 godina Tejlor nije opisao kao najzahtevniji posao. Za njega je to život u Italiji i biznis strana jednos profesionalnog sportiste sa ponekad nepredvidivim rasporedom putovanja.

Njegovi roditelji Dejvis i Koni, inače bivši profesionalni sportisti, sada su ključni pomagači u rezultatima koje je postigao i u prilagođavanju na nov način života. Prema Dejvisu oni mu sada čuvaju energiju, koju su i sami trošili dok su bili sportisti, tako što su koordinatori sa ljudima unutar BMC tima kao i njegovim agentima.

Veoma je zero i oseća se prijatno u javnosti a takođe govori odlično italijanski. Ali da bi bilo uspešan na svetskom nivou i živeo širom sveta potrebna mu je sva raspoložia pomoć” kaže Dejvis inače drugi Amerikanac u istoriji koji je osvojio etapu na Tour de France-u u timu “7-Eleven”.

Najviše od svega otac mu asistira prilikom potrebne opreme za trening i takmičenja. On je taj koji kontaktira BMC tim u Santa Rosi i pribavlja od njih kacige, točkove I ostale sitnice da bi se odradili testovi ili specifičan trening. Prema Dejvisu, Tejlor bi to mogao sam da radi, ali je to jedna sinica manje u njegovom pretrpanom rasporedu koja šedi energiju, vreme i razmišljanje.

Sav ovaj posao oko Tejlora, analize, testovi i sve ostalo me održava mentalno zdravim. Takođe sam i dalje u sportu koji volim a sve to zajedno je za mene veliko uživanje i želim da mu pomognem da bude što bolji” zaključuje Dejvis.

(BiciSvet.com/provelopassion/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down