Bicisvet

Armstrongovo priznanje 2.deo full video

Lance-Armstrong-Oprah-InterviewReakcije iz sveta povodom prvog dela ispovesti su različite. uglavnom nisu zadovoljni jer opra nije slomila Lensa do kraja.

Opra je sa druge strane dobila ono što je htela još medijske pažnje i milionski auditorijum, ako joj je to uopšte i potrebno.

Drugi deo intervjua se najviše odnosi na armstrongov privatni i poslovni život. Kristi mu je bila podrška za ponovni povratak, kada je vozio čist, a koji je sa druge strane bio inicijalna kapisla za sunovrat, i odlazak sponzora u istom danu koji je po Armstrongovim rečima: "Dan vredan 75 miliona dolara"

Tokom intervjua Armstrong je doživeo malu emotivnu krizu kada je pomenut njegov 13-godišnji sin Luk koji ga je branio u školi.

Tada sam znao da mu moram reći. Nikada me nije pitao. Nikada nije rekao: ‘Tata, je li istina’. Verovao mi je. A to je čuo na stepenicama. Rekao sam mu da me više ne brani. Da ako mu neko nešto kaže, da me ne brani. Samo da kaže da mi je žao. Rekao mi je: ‘Volim te, ti si moj tata i to ništa neće promeniti’. Hvala Bogu da je više na Kristin (Armstrongova prva žena i Lukova majka)”, jedva je progovorio Armstrong sa suzama u učima.

"Fondacija je kao moje 6-to dete. Da istupim iz nje mi je bilo veoma teško. Nisam bio prisiljen da odem. Za LIVESTRONG je to najbolje ali mene boli kao sam đavo. To je najniže što sam pao"

"Zaslužujem da budem kažnjen. Ali nisam siguran da sam zaslužio smrtnu kaznu. Neću da lažem. Voleo bih dad a imam šansu da se ponovo takmičim, ali to nije razlog zašto ovo radim”, rekao je Armstrong u mnogo emotivnijem drugom intervjuu sa Oprom Vinfri

"Sebično, želim da dobijem šansu da se takmičim, da mi ukinu doživotnu suspenziju. Ali realno ne verujem da će se to dogodoti. Moram da živim sa tim".

"Osećam se poniženo, posramljeno. Sve ovo je ružna stvar. To je process. Ja verujem da sam na početku procesa".

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down