Bicisvet

Brussels Express – Neki novi kuriri

Teško je poverovati da je prestonica Belgije, zemlje poznate u svetu biciklizma, jedna od saobraćajno najzagušenijih i jedna od najmanje biciklistički prilagođenih gradova u Evropi. Brussels Express je kratki dokumentarni film o kuririma na biciklu u Briselu i donosi nam priču o prednostima biciklizma sa kurirske (biznis) tačke gledišta. Takođe opisan je problem mobilnosti, sa živopisnim komentarima brojnih učesnika u saobraćaju.Radnja prati briselsku biciklističku kurirsku kompaniju Pedal BXL.

Film je odlična inspiracija i podsticaj za sve one koje mrzi da sednu na svoj bicikl i još uvek koriste autobus ili auto za putovanje do posla. Izdvojte 20 minuta, napravite šolju kafe, zavalite se u svoju udobnu fotelju i uživajte u dokumentarcu. Kvalitet snimka je na visokom nivou, tako da se preporučuje gledanje u visokoj rezoluciji i preko celog ekrana.

Uloge: Karl-Heinz Pohl & Karel Rowies (PedalBxl), Klaus Bondam (bivši gradonačelnik Kopenhagena), Danny Smagghe (Touring), Jonathan Borms (Fixerati Brussels), Roel De Cleen (Association of Cyclists), Jean-Philippe Gerkens (Bicycle Point - Central Station)
Producent: Sander Vandenbroucke

(BiciSvet.com/brusselsexpressfilm.be/Goran Čeko)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down