Bicisvet

Drumski bicikl za 100 € - Od babe devojka

Ako želite pouzdan bicikl za drumsku vožnju, svi će vam reći da bez 300-400 evra i ne ulazite u radnju. Medjutim, postoji rešenje i za nas koji imamo žarku želju i volju da se vozimo ali nemamo dovoljno sredstava za to.

Moj bicikl je klasičan sportski desetobrzinac marke ’’Rog’’ Ljubljana. Kupljen davne 1989. godine kao poklon za polazak u srednju školu, skupljao je prašinu godinama u podrumu, tek povremeno izlazeći na svetlost dana u retkim prilikama kad sam ga koristio za gradsku vožnju. Pozitivna stvar je da je bicikl ostao u praktično netaknutom stanju, izuzimajući gume koje su se raspadale od starosti. Ovog leta, medjutim, zarazni entuzijazam prijatelja biciklista naterao me je da  ga aktiviram i stavim na ozbiljnu probu, u vožnjama brdskim, ravnim, na putu i van puta, sa kraćim ali mnogo češće celodnevnim trajanjem.

Za brdski predeo karakterističan za jugoistočnu Srbiju, prednji pogon sa 52-48 zupčanicima je vrlo neugodno rešenje, osim ako niste Rasmusen. Ja nisam Rasmusen, i brzo mi je dojadilo guranje bicikle uz svako veće brdo oko Niša. Takodje, stanje naših puteva i pomalo neudobna  telesna težina od preko 100 kila dovodili su do stalnog pucanja žbica i već posle 300 km moji fabrički stavljeni čelični bandaši počeli su da liče na perece. Neću ni da spominjem spoljašnje gume koje su popucale na falcovima i počele da prave balone kao da se ispod njih krije čunga-lunga žvaka a ne unutrašnja guma. I sa tom i takvom biciklom vozio sam par etapa od stotinak km ali kada smo se dogovorili da vozimo krug Niš-Kruševac-Blace-Prokuplje-Niš u dužini 220 km, pomislio sam da je pomalo rizično probati takav poduhvat sa mojom kršinom i rešio da od babe napravim devojku pre polaska. Iako je ideja o prepravkama bila isključivo moja, iz kasnijih razgovora sam saznao da je ovo otprilike klasičan face-lifting primenjiv na stare bicikle. Sa sadašnjim iskustvom, mogu pouzdano da tvrdim da sa budžetom od 100 evra možete od nule da dobijete bicikl solidnih drumskih karakteristika, idealan za brdsku vožnju a i dalje brz na ravnim deonicama, izdržljiv i neosetljiv na udarne rupe rasute širom naših puteva. Evo kako izgleda taj poduhvat:

Za početak, potrebna je jedna stara sportska bicikla. Na buvljaku sportske bicikle marke ’’Rog’’ ili ’’Unis’’ koštaju 3000-5000 din, zavisno od očuvanosti. Lako ih možete dobiti i na poklon od dede ili tate, ili čak starijeg brata. Ukoliko kupujete biciklu, obratite pažnju na detalje:

  • Da bude desetobrzinac a ne petobrzinac. Tako ćete uštedeti novac za prednji menjač i ručicu menjača.
  • Ram treba da bude u što boljem stanju, bez korozije, sa originalnom farbom
  • Menjači moraju da budu ispravni, pošto oni ostaju na bicikli i posle prepravke.
  • Stanje guma i bandaša je najmanje bitno, jer se oni bacaju.

Posle kupovine bitno je naći dobrog majstora koji će vam srediti bicikl. Najvažnija prepravka je zamena srednjeg pogona. Stari desetobrzinci imaju zadnje zupčanike skoro po pravilu u rasponu 13-28, što je sasvim dovoljno za naše potrebe. Srednji pogon varira od 52-42 do ekstremnih 52-48, što je previše za svakog osim za okorele sportiste. Većina starih bicikli ima srednju osovinu sa šoljama, za koju će svaki nazovi majstor tvrditi da nikako ne može da primi tri zupčanika sa mont-bajkova jer se oni stavljaju ’’na četvrtku’’. Ako naletite na majstora koji zna šta radi, on će vas sigurno i uputiti u radnje gde ćete naći potrebne delove, pošto pregleda vaš bicikl i utvrdi koji je tip osovine na njoj. Ako ni on nema delove,  obidjite stare radnje koje još prodaju delove za tovarne bicikle i ’’Tomos’’ automatike, tu ćete naći ono što vam treba: srednju osovinu sa šoljama koja ima ’’četvrtke’’. Ona košta oko 200 dinara, a srednji pogon još 1000-2000 dinara, zavisno od proizvodjača. Mene je cela operacija sa troškovima ugradnje koštala 1500 dinara.

Izabrao sam pogon 48-38-28 da bih sačuvao brzinu na ravnom putu, a kada se vozi po asfaltu čak i usponi od 15% mogu da se izguraju u 1-1 brzini. Pogoni 42-32-22 su predvidjeni za vožnje van puta i ekstremne uspone, zaista nisu potrebni ukoliko ste drumaš u duši. Novi pogon ne zahteva zamenu menjača niti lanca, svi stari menjači imaju raspon koji bez problema hvata tri zupčanika.

Sledeća bitna prepravka je zamena točkova i guma. Ojačane, tzv. duple felne su obavezne za naše puteve. U mom slučaju su dve felne 28’’ marke ’’KryptonX’’ sa žicama, glavčinom, i troškovima ugradnje koštale 3000, dakle 1500 din po komadu. Spoljašnje gume marke ’’Kenda’’ koje se mogu naći za 600-700 din po komadu su najkvalitetnije u minimalnom cenovnom rangu. Razmislite pritom da uzmete gume tanjeg profila od dotadašnjih. Ukoliko vozite isključivo po afsaltu, dobićete dosta na brzini i uštedi energije. Zamena unutrašnjih guma u kompletu sa spoljašnjim se podrazumeva, prednost imaju gume sa automobilskim ventilima koje ćete lako pumpati na svakoj benzinskoj stanici.

Ostale prepravke imaju manje praktičan, a više estetski značaj, osim eventualne promene volana. Ja sam odustao od svojih ’’bikovih rogova’’ jer sam imao bolove u ledjima od prevelikog saginjanja, zamenio sam ih sa poznanikom za standardno ravan guvernal na koji sam ugradio rogove i tako dobio sigurniji oslonac za ruke bez previše savijanja. Ako kupujete guvernal, to će biti još oko 500 dinara.

Sedište nisam dirao, jer je fabričko sedište po svom kvalitetu u istom rangu kao moderna sedišta sa cenom do 1000 dinara. Ako bicikl koristite za svakodnevne poslove, ostavite blatobrane - inače vam ne trebaju. Nemojte bušiti ram da biste montirali držač za bidone ili pumpu – dve šelne će biti sasvim dovoljne da ga kvalitetno pričvrstite. Što se gepeka tiče, ako želite da vozite vožnje duže od 50 km bolje ga ostavite da biste imali gde da stavite rezervne stvari za presvlačenje i alat za popravku bicikle. I za kraj,  ako kupujete polovni bicikl, obavezno proverite paknove kočnica, dobra je šansa da ih treba zameniti. Takodje proverite i pedale, ako su počele da se zaglavljuju najbolje je zameniti ih, cene variraju od 200 (plastične) preko 600 (alu-čelične) do 900 din (aluminijumske).

Kada saberemo obavezne troškove, oni izgledaju ovako:

  • Polovna desetobrzinka – 4000din -prosek (40 €)
  • Srednji pogon – 1500 din (15 €)
  • Dve ojačane felne 28’’ – 3000 din (30€)
  • Dve spoljašnje i unutrašnje gume – 1500 din (15 €)

Za 10000 dinara, dobijate odličan drumski bicikl koji će vas dugo i pouzdano služiti. Od babe devojka za 100 €vra ;-) Uživajte!

(BiciSvet.com/Dr.Milan Ilić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down