Bicisvet

Drveni blatobrani-često postavljana pitanja

Tony-designTony-jevi blatobrani su toliko ekološki da ako ih naslonite na neko drvo – primiće se
Rečenica koju sam čuo od kupca i koja me je inspirisala da proširim svoje ideje, vizije i unapredim svoje blatobrane.

Hiljadama godina ljudi koriste drvo kao sirovinu.  Na prvom mestu zato što je drvo dostupno kao sirovina te njegovom obradom i oblikovanjem  dobijamo različite predmete za upotrebu. Odmah iza toga je estetski izgled koji jednom takvom  proizvodu daje  toplinu i osobenost. Odatle je potekla ideja o drvenim blatobranima jer drvo,kao sirovina, nudi veliki broj mogućnosti izgleda krajnjeg proizvoda. Ovom prilikom bih odgovorio na par pitanja u vezi same izrade i pokušao da objasnim pitanja koja često čujem ovih dana. OVDE možete pogledati više slika drvenih blatobrana. Možete posetiti i zvaničan SAJT

Koliko su ovi blatobrani postojani, koliko traju?
Najvažnija operacija je zaštita drveta od koje zavisi i postojanost samih blatobrana. Iz tog razloga se nanosi više slojeva zaštitnog laka tako da svaka pora bude zatvorena, što je uslov za završni sloj koji je od specijalnog laka, takođe predviđenog za spoljnu upotrebu. Završni premaz laka može biti visoki sjaj ili mat verzija što zavisi od ličnog odabira.

Da li se farba skida na blatobranima u boji?
Ne skida se. Drvo od kojeg pravim blatobrane se prvo prefarba u željenu boju pa tek onda dolazi nekoliko slojeva zaštitnog laka koji daje dug život kako farbi tako blatobranima.

Šta su u stvari Tony’s recycles blatobrani?
Na prvom mestu služe za  zaštitu protiv vode,prašine i blata. Odmah iza toga daju jedan prelep estetski detalj koji se na najidealniji način uklapa sa vašim biciklom i urbanim stilom života koji većina od nas živi.

Tony-s-recycles

Zašto drvo a ne plastika ili metal?
Zašto se ne razlikovati od drugih? Tony’s reCycles pravi blatobrane po vašoj želji, vašim potrebama i prate vaš korak sa urbanim životom.

Koliko je komplikavno montirati set blatobrana na mom biciklu?
Uz svaki par blatobrana se dobije i uputstvo za njihovu montažu. U slučaju da imate bilo kakav problem oko montaže možete me kontaktirati putem meila ili telefona,rado ću vam pomoći.

Kako da održavam svoje blatobrane da mi traju dugo?
Nemojte ih stavljati u akvarijum ili voziti bicikl u bazenu, tako sigurno neće trajati godinama. VAŽNO JE: Posle vožnje po vlažnom vremenu treba obrisati ih suvom krpom - i to je sve. Izbegavati izvore toplote kao što su radijator, razne peći i slično.

Koliko dugo traje izrada od trenutka naručivanja jednog seta?
U zavisnosti od komplikovanosti  operacije njihova izrada varira između sedam i petnaest dana. Vreme koje se troši za izradu jednog para blatobrana može se drastično smanjiti, međutim kvalitet ne bi bio zadovoljavajući. Moj cilj je da ovo ne bude instant proizvod “sumnjivog kvaliteta i veka” već proizvod koji će trajati i zadržati kontinuiran kvalitet tokom celog veka korišćenja. Poenta je da budete zadovoljni mojim proizvodom i posle deset godina njegovog korišćenja.

drveni-blatobrani

Kako da odaberem blatobrane za svoj bicikl?
Ako ne znate šta biste izabrali, a želite da se razlikujete od ostalih i posedujete jedan unikatan par drvenih blatobrana, slobodno mi se obratite, rado ću vam pomoći sa idejnim rešenjem dizajna. Kupac je aktivno uključen u sam proces dizajniranja blatobrana s razlogom da se što bolje i potpunije iznađe  odgovarajući dizajn koji kupac zahteva.

Da li ovi metalni delovi koji služe kao držači vremenom korodiraju?
Kompletan metalni deo je od prohroma (nerđajućeg čelika). Jedan deo se izrađuje ručno dok se drugi radi na CNC mašini zbog preciznosti i finalnog izgleda.

Kako da poručim par blatobrana za moj bicikl?
Na mom sajtu imate uputstvo za naručivanje.U dogovoru sa vama ću napraviti samo za vas set blatobrana za vaš bicikl koji je unikatan i jedinstven po svom izgledu. Učinicu  sve da vas bicikl dobije sasvim drugačiji izgled koji ce se dopasti kako vama tako i vašoj okolini.

Kao što primećujete, izrada blatobrana je dosta komplikovan proces i zahteva preciznost i iskustvo.Ali dok izrađujem komad po komad zaista uživam u tome a sigurno proizvod ne bi bio ni približno lep kakav jeste da u duši nisam zaljubljenik u bicikl.

U slučaju da sam zaintrigirao vašu maštu preporučujem da pratite moj rad preko društvene mreže “fejsbuk” jer  ću povremeno izbacivati pojedine modele po sniženim promo cenama.

www.tonysrecycles.com

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down