Bicisvet

Foto pozdrav sa Planice

Kao što već znate četiri naša kandidata za OI u Londonu su na zimskim pripremama na Planici> LINK. Evo malo slika i pozitivne atmosfere iz olimpijskog kampa, koje nam je poslao "Pataki"

Momcima ni malo nije lako. Treninzi su tri puta dnevno, trčanje, hodanje, valjci i teretana, ukupno nekih osam sati napornog rada.

Prvih dana korišćene su i skakonice, jer je hotel u samom podnožju kompleksa, pa su osam puta išli uz stepenice pored doskočišta. Treba reći da samo na Velikanki ima 850 stepenika!

Momci su u takozavnim „visinskim sobama“ i prva dva dana su imali uslove kao da su na 2.200 metara nadmorske visine, potom će tri dana biti na 2.500 metara i ostak priprema „provešće“  na  3.000 metara. Sa nama su i srspki kajakaški olimpijci i oni rade sa „suvim veslom“ što je u principu veoma slično našem kompi trenažeru.

"Kada su završili penjane na Velikanku, koje je trajalo oko 12 minuta, noge su im se tresle kao da su uključeni na struju. Međutim, naš maser Amerikanac Peri ima zlatne ruke i sve ih za čas dovede u red. Po podne na treningu su bili kao novi. 

Idemo i na pešačke ture, oprobali smo se i u penjanju na stenu. Ovo su veoma korisne pripreme, sada je veoma važno da se napravi i program za nastavak, bitno je da se ne zaglavimo u snegu u Beogradu po povratku, već da odemo  u toplije krejeve" slikovito je opisao sve ovo Radomir Pavlović - Pataki.

(BiciSvet.com/Radomir Pavlović)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down