Bicisvet

Greg LeMond - otvoreno pismo

Može li neko da mi pomogne?

Znam da ovo, na neki način, zvuči jadno ali nisam dobro upućen u društveni marketing.

Želeo bih da pošaljem poruku svima koji stvarno vole biciklizam. Ne koristim twitter i nemam organizovan način kako bih izbacio ovaj bes napolje.

Zamolio bih biciklistički svet da mi se pridruži i kaže Pet Mekvajdu da odj..e i podnese ostavku. Nikada nisam video toliku zlobu vlasti u istoriji biciklizma- Pet povuci se ako voliš biciklizam. Podnesi ostavku čak i ako mrziš sport.

Pet Mekvajd, prokleto dobro znaš šta se dešava u biciklizmu a ako želiš to da porekneš onda je to razlog više zašto oni koji vole biciklizam treba da zahtevaju tvoju ostavku.

Imam fajl za koji mislim da je dobro dokumentovan dokaz koji će osloboditi Pola.

Pet, po mom mišljenju, ti i Hajn ste korumpirani deo sporta. Ne želim da uključim sve UCI članove jer verujem da postoje mnogi, možda većina koji tamo rade i koji su posvećeni biciklizmu, i rade taj posao iz ljubavi prema sportu, ali ti i tvoj drugar Hajn ste uništili sport.

Pet, mislio sam da voliš biciklizam. U jednom trenutku si ga verovatno i voleo a ako jesi  molim te da zagrebeš dublje i setiš se tog dela svog života- dopusti biciklizmu da raste i cveta- molim te! Vreme je da odeš. Idi ako voliš biciklizam.

Kao podsetnik, želim da istaknem da si me nedavno optužio da sam uzrokovao istragu USADA protiv Lensa Armstronga. Zašto bi bio sklon da na mene ideš direkno kao na „uzrok“? Zašto se svaki put ubije izaslanik?

Bio sam u tvojoj državi u poslednje dve nedelje i pitao sam osobu koja te poznaje da li si čovek koji bi mogao da povrati ugled. Njegov odgovor je bio veoma brz i ne dobar po tebe. Ne je bio odgovor, ne, ne, ne!

Problem u sportu nije doping nego korupcija. Ti si oličenje reči korupcija.

Možeš pronaći definiciju korupcije u rečniku. Ako želiš mogu ponovo da pošaljem odgovor na tvoje pismo u kom mi pretiš da ćeš me tužiti zbog prozivanja da je UCI korumpiran. Za tvoju informaciju, zvanično ponavljam da, po mom mišljenju, ti i Hajn predstavljate suštinu korupcije.

Ohrabrio bih svakog ko voli biciklizam da podrži Pola u njegovoj borbi protiv Pata, Hajna i UCI-a.

Donirao sam novac za Polovu odbranu i spreman sam da doniram mnogo više ali bih želeo da se on iskoristi kao lobi za dramatične promene u biciklizmu. Sportu nisu potrebni Pat McQuaid i Hein Verbruggen- ako se ovaj sport menja, promeniće se sada. Ne sledeće godine, ne usput, sada. Sad ili nikad.

Ljudi koji zaista brinu o biciklizmu imaju moć da ga promene - promenite ga sad izražavajući svoje mišljenje i donirajući novac za Polovu odbranu, (Pol, želim da te ohrabrim da ne trošiš novac koji je doniran za tvoju odbranu.U mom slučaju,kao  građanin SAD-a, manje bih brinuo kada bih izgubio UCI-jevu lažnu tužbu. Iskoristi novac da lobiraš za stvarne promene.)

Ako zaista želite da očiste biciklizam sve što treba da uradite je da donirate novac na pravo mesto.

Ne kupujte USA Cycling licencu. Odustanite od trkanja na godinu dana, dovoljno dugo da ostavite UCI i USA cycling bez posla. Tada možemo da počnemo od nule i da pustimo prave zaljubljenike u biciklizam da ga usmere u kom pravci i kako treba da ide.

Molim vas napravite razliku
Greg

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down