Bicisvet

Nemagreške - moje pismo meseca - 1.deo

Ljudi ovo me je do suza nasmejalo zato moram da podelim sa vama. Ne ide da se smejem sam. Molim za strpljenje prilikom čitanja - ima dosta zato je podeljeno u dva dela.

 -Samo da znate ovo je moja intelektualna svojina (moji lični mejlovi) jer sam uganuo mozak dok sam odgovarao na sve ove predloge saradnje. Sve je u svrhu dobre zabave i dobre saradnje sa ljudima sa sajta s'kojima komuniciram.

Kratak uvod:
Objavim ti ja njihov tekst (pitao ih za dozvolu...ali mi odgovor nije bio jasan-slika u 2.delu) o nekom tipu koji se penje na Avalu. Ko čito' čito' (može i da preskoči ovo i ide odmah na drugi deo). Uredno ga ja potpišem na dnu kao i svaki drugi koji sam našao na nekom blogu, ne bi li vas motivisao da delite sa nama vaša iskustva sa vožnji. Objavim 1.XII kao što to radi svaki internet portal (znam radio sam u jednom čitavh godinu dana) kopiram sadržaj i ostavim linkovano na autora teksta tj. na originalan članak. Znate ono crvena slova na koja možete da kliknete (slika u 2.delu).

Krenu oni da se bune kako je to intelektualna svojina i kako će da se obrate nadležnim institucijama, pa to je krađa, pa ukrao sliku pa... itd itd. Ja u čudu! Sve je u redu, jeste nazovi krađa ali brate... (mute) ali da je toliko vredno stvarno nisam znao... A tek da je svest o intelektualnoj svojini u Srbiji na tako visokom nivou... Bože... za takav običan tekst? (Voleo bih da jeste-ali nažalost nije)

Ajde dobro, poštujem sve to i obrišem... Al' mi ne da đavo mira (slika sledi u 2.delu). Odem na njihov sajt i u tri klika vidim da se ubijaju od posla ali malo vajde od toga. Sve mi je jasno. Mlad sajt, jedva 2 meseca postoji (pa će sad saradnja sa BiciSvet.com da ih vine u nebesa-možda i hoće jer ću im pokloniti dva teksta na ovu krizu), pišu li pišu a niko za njih ne zna. Tvituju sve u 16, nijednog folovera nemaju niti oni koga prate, da bi eventualno neko znao da postoje (vidi sliku dole). Preležao sam tu bolest... Evo tviter kursa, jer ipak treba malo više "intelektualne svojine" da bi se shvatila dva komplikovana simbola: @-majmun, #-taraba.
PS: duguju mi svi čitaoci po 1 evro za ovaj tviter kurs - žiro račun dobijate u sledećem tekstu.

I ne budem lenj i odgovorim im na mejl za saradnju (bitna stvar jer su me odmah kontaktirali kad sam ostavio komentar na sajtu - slika opet u drugom delu), čisto da im bacim kosku da daju predlog i vidim kako razmišljaju, kad im je već svest o intelektualnoj svojini na tako visokom nivou... I vraća se odmah mejl a detaljna stručna smeh komunikacija je u drugom delu.

PS: Kao što rekoh na fejsbuk stranici: "Od ovog teksta intelektualcem smatram svakog ko se popeo na Avalu, tj. bilo koje brdo, nadvožnjak, ivičnjak, krtičnjak" jer ipak Avala je intelektualan uspon.  > NASTAVAK  - OVDE <

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down