Bicisvet

Sudbina vozača GEOX tima

Tim Geox-TMC

Svi se sigurno pitate šta se desilo sa vozačima GEOX tima koji se bukvalno raspao za dva dana. Jednog trenutka su potpisivali ugovore sa starim i novim vozačima a već narednog tima više nije ni bilo.

Kao das u se predviđanja Džonatana Vautersa u ranije objavljenoj analizi “GEOX paradoks” obistinila. Teško je zadržati velikog sponzora a ne obezbediti učešće na svim najvećim trkama.

World Tour (5)
Samo je pet vozača pronašlo mesto u “World Tour” timovima: Juanjo Cobo (Team Movistar), Denis Menchov, Xavier Florencio (Katusha), Daniel Ratto (Liquigas) i Rafael Valls (Vacansoleil-DCM).

Pro Continental (7)
Sedmorica vozača je obezbedilo PRO Continental ugovor: Matthias Brändle (NetAPP), Danielle Colli (Team Type 1), Fabio Felline (Androni), David de la Fuente (Caja Rural), Matteo Pelucchi (Europcar), Dimitriy Kozontchuk (Rusvelo), Fabio Duarte (Colombia-Coldeportes).

Continental (3)
Mauricio Ardila (Colombia-Comcel) potpisao je ugovor sa kontinentalnim timom, ali je njegov prijatelj Denis Menchov rekao u jednom od intervjua da će pokušati sve da obezbedi mesto njemu i Dimitriju Kozončuku u Katjuši 2013. Slovenac Marko Kump vratio se u svoju domovinu u tim Adria Mobil, dok je David Blanco otišao u tim Tavira.

Nižerazredni timovi ili bez tima (7)
Arkaitz Duran, Tomas Alberio, Noe Gianetti morali su da se zadovolje nižim rangom timova, dok četiri vozača nisu uspela da pronađu tim: Giampaolo Cheula, Marco Corti, David Gutierrez, Marcel Wyss. Naravno svi znamo da se Carlos Sastre povukao>LINK pre raspada tima

Planirana pojačanja (6)
Geox-TMC je pre raspada potpisao ugovore sa novim vozačima. Gediminas Bagdonas moćiće da se vrati u An Post Shean Kelly . Ioannis Tamouridis vratio se u domovinu u tim SP Tableware. Blaž Furdi našao je mesto u Radland Tirol timu. Miquel Ubeto je u Loteria del Tachira.

Tridesetsedmogodišnji Iranac Ghader Mizbani koji je pobedio kod nas etapu na Kopaoniku još 2002. godine, i dobro nam poznati Robert Vrečer još uvek nisu pronašli timove za 2012

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down