Bicisvet

Vigins: "Osećao sam da me je Frum izdao"

Na poslednjem usponu jedanaeste etape ovogodišnjeg Tour de France-a Kris Frum je napao dok se lider njegovog tima, Bredli Vigins, mučio. U svojoj autobiografiji “Moje vreme”, pobednik TDF-a iz 2012.godine potvrđuje da je bilo momenata tenzije u timu Sky zbog nediscipline i afričke ambicioznosti. Vigins je rekao da je čakželeo da ide kući”.

U knjizi “Moje vreme” Bredli je sakupio dijaloge svojih suvozača, navodi L’Equipe. “Pustite me da se malo oporavimNe, ne želim ponovo da napadnem, želim da otresem Nibalija” rekao je Frum.

U nedavnom TV dokumentarcu o Bredliju Viginsu, Godina u žutom, prikazani su kadrovi iz automobila sportskog direktora Šona Jejtsa koji je rekao:” Frumi očekuje od Breda zeleno svetlo” . Onda je Frum ponovo napao. Rolan je pobedio ispred Pinoa, Frum je bio treći pa slede Nibali, Van den Bruk i Vigins. Evans je završio sa više od dva minuta zaostatka ali je Viginsu bila konfuzija u glavi. On piše: “Bilo je kao kada odete u boj sa ratnim planom, svi u rovu se zajedno bore protiv neprijatelja i odjednom jedan od vaših vojnika, po ličnom nahođenju, ode u drugi rov suprotno planu borbe.

Vraćajući se u hotel, Vigins se osećao izdano.”Večeras sam želeo da odem kući. Mislio sam-prokletstvo, mrzim da budem u neznanju šta je moglo da se dogodi". Govorio je čak i sa Šonom Jejtsom i svojim mentorom, Šejnom Satonom:”Ovo je kraj,odlazim”, rekao je timskom menadžeru, Dejvu Brailsfordu, koji je morao da posreduje ali ništa više nije bilo isto za Viginsa. “Od tada pa sve do kraja Tura nisam znao šta mogu da očekujem od Krisa u žaru borbe”

(BiciSvet.com/biciclismo.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down