Bicisvet

Denis Menčov - intervju

Denis Menčov je celu sezonu gradio oko Tour de France-a ali je nakon dobrog starta poklekao i više nije bio ključni vozač u generalnom plasmanu kao što se nadao da će biti.

Mnogi su mislili da će to biti kraj sezone za Menčova ali, da bi pomogao svom timu da obezbedi još jedan podijum ove godine ,on se odlučio da na Vuelti bude Puritov super radnik. Evo šta je Denis rekao dan pre početka Vuelte.

Denise, možeš li reći nešto o tvom nastupu na TDF?

Počeo sam dobro a onda sam doživeo krizu koja me je, naravno, negativno iznenadila. Nažalost, to se dešava u sportu, naročito na najvišem nivou. Nisam izgubio motivaciju. Znam da je uvek potrebno dva do tri dana da se oporavite od takve stvari.

A sada je došlo vreme na Vueltu. Da li si ovde samo da bi podržao Purita ili imaš neku drugu ulogu u timu?

Za mene su najvažniji timski rezultati. Naravno da i sam želim da odradim trku najbolje što mogu ali mi je mnogo bitnije da Kaćuša postigne dobre rezultate. Daću sve od sebe a ako to znači da mogu da pobedim, pa zašto to ne bih i uradio?

Šta misliš o ovogoišnjoj ruti? Izgleda da odgovara Puritu...

Naravno, mislim da je jako dobra ruta za njega, kao što je bila i prošle godine. U stvari, čini mi se da su jako slične. Ne mislim da je super teška ali ima veoma tešku završnicu. Odgovara mu.

Šta je sa ekipnim hronometrom? Da li vam je on cilj?

Sigurno jeste, ali je i cilj mnogim drugim timovima. Pokušaćemo da odradimo ekipni hronometar najbolje što možemo i da steknemo neku prednost u odnosu na glavne rivale. Naravno, najbolje bi bilo kada bismo pobedili.

Koje vozače vidiš kao glavne rivale, gledajući favorite iz generalnog plasmana?

Osim Kontadora rekao bih da su to Frum, Kobo, Valverde i Anton. Možda je Frum malo umoran jer je Tur bio veoma stresan i normalno je da mu treba malo odmora nakon takve trke. Ali, naravno, on je jako motivisan s obzirom da po prvi put može da bude lider Sky tima.

Poslednje pitanje. Kako će izgledati tvoja budućnost?

Moji planovi su da ostanem u Kaćuši.  To je zaista jak tim i srećan sam što sam deo njega.

(BiciSvet.com/c-cycling.com/Dragana Petrović) 

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down