Bicisvet

Petra Harangi 2.deo

petra-and-cav>I-DEO<
Na Turu si majstorski interjvuisala i nisi imala problema da privučeš pažnju onoga čiji si intervju želela. Dani na Turu su dugi i naporni za svakoga. Kondicija i energija su neophodni. Pomenula si da si bivši sportista. Takmičila si se na najvišem nivou kao triatlonac, pa nam ispričaj nešto o svojoj sportskoj prošlosti i treninzima.

Potičem iz sportske porodice. Plivala sam od 6 do 13 godine a onda, nakon kratkog iskustva u petoboju, moj brat blizanac i ja smo počeli da treniramo triatlon. Provela sam 12 godina u ovom sportu i bila sam član Mađarskog nacionalnog tima deset godina. To je veoma težak sport. Danas samo pokušavam da ostanem u dobroj formi i da budem zdrava. Treniram iz zadovoljstva, nema više pritiska zbog rezultata. Bavim se rezličitim sportovima: trčanjem, biciklizmom, fitnesom, ronjenjem, kros-kantri skijanjem, plivanjem.

Petra je takođe i pokretačka snaga G4 koji prodaje izuzetno modernu biciklističku opremu i neformalnu garderobu sa druge strane,  Bretagne-Seche’s Geoffroy Lequatre. Pokretanje kompanije nikada nije lako ali Petra je i to prihvatila sa uživanjem. Koji su bili tvoji najveći izazovi?

Geoffroy (slika dole) je 2009. godine dizajnirao TDF odeću. Svima se dopala kolekcija i to mu je bio podstrek da osnuje svoj brend biciklističke opreme, gde može da upotrebi svoje iskustvo za zaista udobnu odeću ali sa modernim i lepom dizajnom i da pokuša da napravi nešto novo. Danas mnogi biciklistički brendovi imaju prilično klasičan dizajn. Pošto je i dalje profesionalni vozač bez slobodnog vremena, bila sam zainteresovana za ovaj projekat.

Danas sam generalni direktor G4> LINK. To je odgovoran i stresan posao. Mislim da sam sve sposobnija i sposobnija za upravljanje kompanijom. Nakon skoro tri godine, i dalje svakog dana naučim po nešto novo u različitim oblastima. Budućnost će nam reći da li sam odradila dobar posao ili nisam.

Najveći izazov za G4 je da ispuni Žefrijevu želju da sve bude na najvišem nivom: proizvodnja, dizajn, promocija, sajt i komunikacija. Kao što znate, on je profesionalni biciklista i perfekcionista. Ozbiljno, danas nije lako lansirati novi brend, potrebno je vreme i strpljenje.

Drugi naš veliki izazov je bio izbor partnera: Mediji poput Eurosport i Cyclingnews. (2012.godine smo bili glavni dobavljači garderobe na TDF-u i Eurosportu na Vuelti) Jaki vozači kao što je francuski ciklokros šampion Lucie Chainel koja je osvojila bronzu na skorašnjem Svetskom prvenstvu.

Koju od tvojih brojnih aktivnosti najviše voliš i zašto?

Uživam u skoro svemu ali možda imam dve koje preferiram. Prvo, uživam u direktnom kontaktu sa konkurentima i publikom na izložbama. Ovde mogu da objasnim tehnologiju naših proizvoda, na primer, zašto su naši šorcevi toliko udobni i zašto smo odabrali baš te tkanine. Njihova povratna reakcija me čini srećnom a posebno kada vidim kako dobro izgledaju na njihovim biciklama u G4. Takođe uživam u marketingu, naroćito kada imam ideje kako da promovišem naše proizvode i proširim distribuciju.

Reci nam još nešto o partnerstvu G4 i Eurosporta.

Eurosport ‘Centenary Tour’ kolekcija je veliki izazov za G4 i Geoffroy. Biciklizamu su potrebne promene  i atraktivnost ali takođe treba da sačuva tradiciju i vrednosti. Mislim da ova kolekcija održava te vrednosti i slavi stogodišnje izdanje TDF-a na poseban način. Zaista se osećamo počastvovano jer je Eurosport poverio G4-u specijalnu stogodišnju kolekciju koju će nositi cela Eurosport posada na ovogodišnjem Turu. Mislim da je dobra priča ta koja spaja biciklistički brend sa biciklističkim kanalom.

Gde i kada će ljudi moći da kupe ograničeno izdanje, uspomenu na stogodišnjicu TDF-a?

Upravo smo pokrenuli ovu kolekciju na našem sajtu- sa brzom isporukom širom sveta- prvo Paris-Nica a biće dostupna i putem našeg francuskog distributera. Ubuduće , biće u prodaji na mnogim velikim francuskim amaterskim događajima.  Pratite nas na Tviteru @g4dimension kako biste bili u koraku sa najnovijim vestima.

Razumem da ste u procesu proširenja distribucije, najpre u Francuskoj a zatim i u drugim evropskim zemljama.

Hteli smo da započnemo distribuciju u Francuskoj jer je to zemlja TDF-a, plus Žefri je iz Francuske. Od 2014.godine pa nadalje, G4 će biti dostupan u većim mestima u drugim evropskim zemljama kao što su Nemačka, Španija, Engleska....ali za sada će to uglavnom biti prodaja preko internata. Nema opravdanja, svako može da kupi G4.

(bicisvet.com/velovoices.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down