Bicisvet

Petra Harangi Eurosport 1.deo

laura-meseguer-petra-harangiMnogi su tokom ovogodišnjeg TDF-a bili zaintrigirani. Ko je sjajna, dugonoga plavuša na Eurosportu koja intervjuiše vozače i sportske direktore? U pitanju je Petra Harangi. Lauru Meseguer, devojku sa slike levo smo vam već predstavili OVDE

Petra, za početak bi mogla da objasniš kako si se tokom prošlogodišnjeg TDF-a našla na Eurosportu?

Radila sam za Eurosport Internacional 2003.godine. Prvi moj posao je bio sa i Žan Fransoa Bernarom na Svetskom prvenstvu u Kanadi. To su velike uspomene. U to vreme, još uvek sam bila triatlonac i student i zahvaljujući ovom poslu zaradila sam nešto dodatnog novca. Onda sam odradila svoj prvi TDF 2004.godine i još neke drumske trke kao asistent. Prošle godine, Stefano Bernabino mi je predložio da se ponovo pojavim na Eurosportu. Tražio je devojku-biciklizam je muški svet- koja poznaje sport, vozače, trke i govori Nemački.

Ah, da, u slučaju da neki naš čitalac pomisli „Mogu i ja to“ samo da pojasnim da ti govoriš nekoliko evropskih jezika: nemački, mađarski, holandski, francuski, španski, italijanski i engleski! Nastavi

Nas troje smo bili u izboru za ovaj posao, ali sam ja dobila šansu i avantura je počela... rekla sam avantura jer je bilo zaista uzbudljivo i nastavljam sa izazovom.

Koji aspekt ti pruža najveći užitak i zašto?

Radim kao reporter koji intervjuiše vozače pre i posle svake etape. Zaista volim sportsku stranu ovog posla. Moram da naučim istoriju svake etape kao i da razumem rutu i njenu težinu. Svaki dan pitamo sebe „Šta će biti danas“. Koju priču možemo da ispričamo publici i koja pitanja možemo postaviti vozačima i sportskim diraktorima. Kakva će biti taktika? Koji će se vozači naći u begu, kako će se trka odvijati? Ko će pobediti? Taj deo posla je kao gledanje u staklenu kuglu. Uživam u tome jer moram da se stavim na mesto vozača i gledaoca u isto vreme. Takođe prolazim različite verzije scenarija pokušavajući da zamislim i vizualizujem svaku etapu i finiš. Konačno na kraju etape uviđamo da li su naše predikcije bile tačne ili ne. To ide otprilike ovako: „ Eurosport predviđa budućnost i kaži mi ko će danas pobediti. Ko će imati dobre noge danas?“ Srećom imala sam dosta dobrih ideja i želim da se zahvalim mnogima na njihovoj pomoći (Seb [Chavanel], Geoffroy [Lequatre], Goubi [Stephane Goubert], Jacky [Durand], Sean [Kelly] kamermanu Pierre-Henri [Menthéour].

Ko su bili najzabavniji vozači za intervjuisanje?

Definitivno moji prijatelji, Nico [Roche], Amael [Moinard], Max [Monfort]... bilo mi je zabavno da budem ozbiljna sa njima i da imam šensu da ih podržavam svakog dana. Lepo je videti neki drugare svaki dan, posebno kada ste daleko od kuće na duže vreme. Što se tiče ostalih, Metju Gos se smešio svaki put  kad sam ga videla i bilo je divno videti medijski razvoj Petera Sagana.

Naravno, uprkos tvom iskustvu, ovo je tvoj prvi sustret sa mikrofonom, zar ne?

Da, moje prvo iskustvo. Zato mi se par puta desilo da zaboravim da uključim mikrofon na prvoj etapi. Bila sam pod stresom. Morala sam da mislim na tehničke detalje i da slušam instrukcije koje dugme da pritisnem, kada i gde i koje pitanje da postavim. Bio je uživo prenos na prologu u Liježu i ja sam bila prvi reporter!

Vozači su prelazili liniju cilja preko 55-60 km na sat i producent je rekao, „Hajde Petra; pokaži nam koliko brzo možeš da trčiš i koliko dobro umeš da zaustaviš vozače“. Srećom, nije bilo drugih bivših atleta na drugim kanalima pa sam se pokazala prilično dobro.

Takođe imam fantastičnog kamermana (zapravo on je bivši profesionalni biciklista), koji mi pomaže da savladam stres a imala sam i nekoliko velikih učitelja kao što su Nico Žea (France2), Karsten Migels (Eurosport Germany) i lično Stefano…
N_A_S_T_A_V_A_K

(bicisvet.com/velovoices.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down