Bicisvet

TDF 2018 Etapa 20

Prošlogodišnji hronometar na marseljskom velodromu je mačiji kašalj za ovogodišnji. Iako nije preterano dug, u samom finišu nalazi se uspon sa delovima od 20% nagiba.

Kao što smo i pretpostavili, borbe za prvo mesto i nije bilo, Gerant Tomas je izgradio dovoljno veliku prednost, pa ni pobeda i nadoknađenih 15ak sekundi Tomu Dumulanu nisu pomogli u nadi da dođe do žutog dresa. Međutim, videli smo promenu na podijumu, Slovenac Primož Roglič, iako sjajan hronometraš, nažalost, nije uspeo da dođe do podijuma. Prednost od 15 sekundi koju je izgradio juče, danas je prosuo, Frum je izvukao sjajno ovu etapu, bio samo na sekund od osvajanja etape, a Rogla je zakasnio više od minut za najbržima.

Krausvajk je lepo zatvorio sjajan Tur, završio u najboljih 5, Landa na kraju najbolji vozač Movistara, a Kintana u slobodnom padu, tek deseto mesto, zaista razočaravajuće. Dan Martin je takođe imao uspešnu trku, etapni trijumf, osmo mesto u generalnom, imao je mnogo problema sa padovima, ali se ni jednog trenutka nije predavao, svaki trenutak je koristio da napadne i na kraju potpuno zasluženo proglašen za najborbenijeg vozača.

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down