Frančesko Mozer o Nibaliju

Pin It

Frančesko Mozer se osvrnuo na italijanski bicikizam na kraju četvrte uzastopne sezone bez pobede na velikim klasicima, izjavljujući da Nibali nije šampion i žaleći se na nestašicu lidera u pelotonu.

U intervjuu za Gazetu, trostruki osvajač Pariz-Rubea i pobednik Đira 1984 rekao je da je bio razočaran Nibalijevim nastupom na TDF-u kada je završio treći iza Bredlija Viginsa i Krisa Fruma.

Napravio je nekoliko malih napada a onda stao… Najjačima nije bilo teško da se odbrane,“prokomentarisao je Mozer Nibalijev nastup u julu. „Nibali je samo dobar vozač, ne šampion. Treba da uradi mnogo više da bi zaslužio tu titulu. Uvek pokušava i pokušava ali mu uvek nešto nedostaje.“

Nibali će, na kraju ove sezone, preći iz Liquigas-Connandale u Astanu,ali Mozer tvrdi da Sicilijanac duguje više malobrojnosti sadašnjeg pelotona nego svom talentu.

„Srećom po njega. U moje vreme su vozači bili jači a zarađivali su manje. Ljudi postaju uzbuđeni zbog malih stvari jer imaju vrlo malo toga oko čega mogu biti oduševljeni,“rekao je Mozer.

Nibali je bio lider italijanskog tima na Svetskom prvenstvu u Valkenbergu, gde je već drugu godinu za redom,njihov najbolji finišer došao kući zauzevši  nisku 13 poziciju. „Nažalost, imamo previše osrednjih vozača bez elementa vođstva,tako da naši rivali dominiraju i pobeđuju. Ne mislim da treba da kritikujem Paola Betinija jer je materijal koji poseduje oskudan.”

Sledeći Mozer?

Postoji Mozer u pelotonu- Frančeskov nećak, Moreno Mozer, koji vozi za Liquigas-Connandale. Bio je deo italijanskog tima u Vankenburgu. Novi profesionalac je dobio mnoge pohvale za debitansku borbu koja ga je dovela do osvajanja Trofeo Laigueglia i Tour of Poland ali je  njegov ujak bio oprezan u očekivanjima.

„Moraćete da sačekate nekoliko godina pre no što kažete da je odličan vozač. Ali srećan sam što vidim još jednog Mozera među protagonistima u pelotonu.“

Mozer je takođe kritikovao bivšu italijansku veliku nadu, Damijana Kunega(Lampre-ISD), koji je bio loš na klasicima i šesti na Điru 2012. „Odavao je utisak da tamo pripada ali se to sada izmenilo“. Pored italijanskog biciklizma, Mozer je bio mlak i prema dostignućima Bredlija Viginsa u 2012.godini, tvrdeći da je Sky tim „bez sumnje“jači od svog lidera.

„Englez je imao tim na raspolaganju da učini sve što želi, dok je on dokazao svoje kvalitete na hronometru,“rekao je Mozer. „Osvojio je žutu majicu jer je Tur odgovarao njegovim karakteristikama. Ne mislim da može ponovo do pobede sa novom rutom. Za mene, jedini stvarno veliki vozač je Kontador.“

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Dragana Petrović)

Facebook Comments

comments

Powered by New Facebook Comments

4 thoughts on “Frančesko Mozer o Nibaliju

 1. Zlatko says:

  Nibali je nesumnjivo veliki vozac, to je pokazao osvjanjem Vuelte 2010.godine, i Gira ove godine. Sto se tice ovogodisnjeg Gira, mora se priznati da nije imao bas preterano jaku konkurenicju, s jedne strane zbog nedostatka velikih imena kao sto su Kontador, Purito, Valverde, Endi Slek, Kris Frum, a sa druge strane i oni koji su bili tu, i koji su provereni i dokazani vozaci su podbacili iz razlicitih razloga. Nekako ovogodisnji Giro nije bio preterano zanimljiv sto se tice borbe za generalni plasman, jer nije bilo borbe, bilo je jako malo nekih ozbiljnijih napada. Od kako je preuzeo roze majicu, ni jednog trenutka ta majica nije bila ugrozena. Nibali je bez problema cuvao majicu i iz etape u etapu povecavao prednost. Dobro su se pokazali, po meni, Rigoberto Uran, i Carlos Alberto Betancur Gomez. Oni su mladi vozaci, i mislim da se od njih u buducnosti mogu ocekivati dobri rezultati na GT trkama.

  Reply
 2. wejландт108 says:

  Sto bi rekao Nelson iz Simpsonovih: Ha-Ha!

  In your face Mr. Moser!

  Reply
  1. bobcha says:

   Ali poslednja recenica je sustina i potpuno tacna. Kad je on u formi niko mu ne moze nista, a pobedjuje GT trke i kad nije spreman Giro 2008 i Vuelta 2012. Odlika najboljih

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *