Bicisvet

Karbonske sprinterice

karbonske-sprinterice-adam-hansenAdama Hansena smo gledali na njegovom osmom uzastopnom grand touru koji je odvezao do kraja. Hansen nije samo puki učesnik, svakako mu nije cilj da postavlja rekorde u odvezenim i završenim grad tour trkama uzastopno, muški se trka i često ga gledamo u begovima a još se pamti njegova solo pobeda na sedmoj etapi giro d'italia 2013 - LINK. Ono što ovog sjajnog vozača izdvaja od ostalih je njegova harizma, jedan je (uz Jens Voigta) od omiljenih vozača u pelotonu, njegov twitter nalog  jedan je od najpopularnijih, često nas zasmejava njegovim, a i slikama njegovih kolega i duhovitim komentarima. Kratku biografiju o njemu objavili smo OVDE

Kreiranje njegove linije cipela možda će iznenaditi mnoge koji ga ne poznaju, ali ovaj suvi genije, kaže da ima čudan oblik stopala, standardne cipele mu ne odgovaraju, jedno vreme je imao odgovarajuće ali su prestale da se proizvode i nosio ih je dok nisu zastarele. Mozak programera, gde je svaki problem rešenje, seo je za svoj kompjuter i krenuo sa dizajniranjem sopstvenih. Ništa čudno za njega, tvrdi da "priča" pet jezika PHP, MySQL, ASP, VB, Java, svom timu je kodirao menađžerski program za logistiku da im olakša putovanje po svetu. Pogledajte i naš tekst o karbonskim ulošcima za sprinterice.

Projekat u koji se ne ulazi bez tima programera, jednom tako ozbiljnom PRO tour timu kao što je Lotto Belisol, ali on je to sam odradio, i u planu mu je da ga ponudi ostalim timovima. Savršeno oblikovane cipele za njegovu geometriju stopala kakve danas postoje imale su prethodno 16 prototipova i nastale su iz nužde, jer je "Adam bio samo Adam" problem -> rešenje, i to na njegov način. Na Hansenovom zvaničnom sajtu hanseeno.com piše da su najlakše cipele u PRO Pelatonu i to za 50% lakše od ostalih, sa samo 95 grama. Model U95 (under 95 grams) ponuđene su za prodaju i cena im je 2000€, ali su "rasprodate" što je više ispunjavanje UCI pravila da oprema mora biti u proizvodnji i ponuđena za prodaju nego što on stvarno želi da ih prodaje, što je i razlog za toliko visoku cenu. U video klipu ispod Adam obašnjava kako je dobio ideju za svoje unikatne cipele, kako se prave i ostale specifikacije.

Izvorni: hanseeno.com, cyclingnews.com, inrng.com
(BiciSvet.com/Vanjezi)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down