Bicisvet

Rezime sezone - BK Partizan

Sezona počela koji dan posle Božića, naravno pripremama u Crnoj Gori! Dole smo bili 12 dana, da bi se vratili nazad zbog Državnog u CX (Ciklo-Kros). Rezultati dobri, s obzirom da do tog dana niko nije seo na CX bicikl – U23, drugi i treći – kadeti, prvi i treći.

Posle toga opet Crna Gora i opet vožnja po zalivu i tako sve do 10.II. Odlazimo za Hrvatsku krajem februara>LINK, gde smo ostali do 20.III. Vozimo 06.III Trofeo ZSSDI, 13.III Trofej Poreč i od 17-20. III Istarsko proleće. Trke završene, ali kao i svake godine rezultata nema jer  Vrečer i neki drugi bukvalno "lete" (Vrečer naredne sezone vozi za tim GEOX)

Vozači se vraćaju, i imaju vremena samo da operu veš. Kreće se na trku oko Grčke od 13-17.IV. Trka po lepom vremenu, odlično organizovana ali rezultati slabi>LINK.

Dolazi i naša prva i jedina UCI trka do sada: Banja Luka -  Beograd, 22-24.IV. Kozomara se penje na postolje na kriterijumu>LINK, a Stević je peti. Sutradan paklenih 200 km i opet samo Stević u prvih deset. Poslednja etapa 24.IV u dužini od 150 km. Dolazak u BG i nada da će se neko popeti na postolje, Stević 6-ti i Zeka 10-ti >LINK.

Mala pauza i odlazak za Rusiju (reprezentacija), trka sa koje smo se prošle godine vratili sa odličnim rezultatima. Vozi se od 30.IV-09.V sa tim da su tri jednodnevne i jedna etapna... Naravno opet Stević, i to pobeđuje MAYOR CUP trku od 150 km > LINK, i završava 2. u generalnom na etapnoj Five Rings of Moscow (video pregled trke). Napokon odlični rezulati!!!

Dolazak u BG 10.V i opet par dana odmora. Na moj predlog psihički se spremamo da krenemo na put u Letoniju (KOMBIJEM-2000 km) na trku GP Jurmala. Putujemo 18.v računajući da ćemo putovati 17 sati, ALI putujemo 23 sata jer od Slovačke pa do Letonije nema auto put (dobra im je Evropska unija)

Stižemo dan pre trke, i startujemo 20.v Stević trku završava na petom mestu. Sutradan tj. 21.v startujemo maraton (na startu 1000 ljudi) i to samo da bi vozili trku. Krećemo odmah posle trke i stižemo u BG posle 23 sata. Kreće euforija oko Trke kroz Srbiju i odlazi se na poslednju trku pred Srbiju u Rumuniju. Svi vozači su vozili bez pritiska i bili su skoncentrisani samo na Trku kroz Srbiju.

Od 13-19.06 paklenih sedam etapa na trci. Prva etapa Stević četvri (ili treći? LINK), Zeka šesti i Kozomara osmi. Druga etapa opet Stević i to na postolju 3. mesto>LINK.

Dolazi dan kada sve kreće u našu korist treća etapa. Stević je drugi na etapi - osvaja prvu žutu majicu i ima 2sek ispred Rasmusena u Generalnom. Četvrta etapa i paklenih 24o km, Partizan-Metalac vs VETAR, ceo dan. Stević 5. na sprintu. Peta etapa (kratka ali z..... ), sve pod kontrolom i tako i šesta i sedma etapa. Veliko slavlje u Beogradu 19.VI...
RAMBO, BIDŽAZI, VRABAC, VLADO, VIDAK I FOČO HVALA NA VELIKOJ POMOĆI !

Dolazi Državno 25 i 26.VI (na BiciSvetu kao i uvek sve ima). Posle toga pauza sa trkama neko vreme, i onda 23.VII trka u Mađarskoj (Reprezentacija). Dragi prijatelji Mađari nam obijaju kombi i kradu bicikle i opremu...HVALA IM!

Zbog nastale situacije, i nedostatka Stevića zbog povrede na trci, pravimo dužu pauzu.Državno prvenstvo u Valjevu u avgustu>LINK, a tek 02 i 03.IX nas je čekala UCI Trka kroz Vojvodinu i situacija da uzmemo bodove. Stević prvi dan 2. mesto, a drugi dan Zeka 2. mesto... Super rezultatiTrka oko Bugarske od 11-18.IX i poslednja priprema pred Svetsko prvenstvo.

Na Svetskom jedan vozač i naravno STEVIĆ - TAKTIKA - TRKA

To je to, kraće nije moglo!!! Od nas za ovu godinu savim dovoljno.
STEVIĆ 45 na Euro tour listi a Partizan 42 (od 113 ekipa u Euro tour-u) + 2 mesta na OI u Londonu.

MOMCI HVALA SVAKOM PONAOSOB U SVIM KATEGORIJAMA -BRAVO ZA PRETHODNU SEZONU

ESKO,ŠONE,KOZMI,ZEKO,SPASKE,VRABAC,KIKI SVAKA ČAST

MOMCI HVALA SVAKOM PONAOSOB U SVIM KATEGORIJAMA -BRAVO ZA PRETHODNU SEZONU

(BiciSvet.com/BK PARTIZAN/Dušan Banović)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down